Сезон кабачків відкрито. Здивуйте родину кабачковою закускою з сиром: смак заворожує з першого шматочка

Сезон кабачків офіційно відкрито. Здивуйте свою родину смачною закускою з молодого кабачка та пікантного пармезану, що полонить серце з першого шматка

Коли хочеться чогось новенького та смачного на думку одразу спадають пікантні кабачки з часником. Цей рецепт користується популярністю, так як готувати його досить легко.

Для нашої кабачкової закуски потрібні наступні інгредієнти:

  • 3 середні кабачки (бажано обирати середні або маленькі, вони швидше протушкуються)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3-4 зубчики часнику (дрібно нарізані або пропущені через прес)
  • 1/2 чашки тертого пармезану
  • 1/2 чашки білого хліба (без шкірки), подрібненого у крихти
  • 1 чайна ложка сухого базиліку (або 1 столова ложка свіжого базиліку, нарізаного)
  • Сіль та свіжо-мелений чорний перець за смаком

Готувати кабачки ще ніколи не було так легко

Починати потрібно з ретельного очищення кабачків під холодною водою. Після цього нарізаємо тоненькими кружечками. Шкірочку ні в якому випадку ми не знімаємо, адже кабачки тоді стануть кашею. Може попастись трішки насіння, тому потрібно його видаляти.

Сковорідку розігріваємо та обсмажуємо кабачки до золотистого кольору. Тепер беремо часник та обсмажуємо його на тій самій сковорідці на невеликому вогні, поки не відчуєте аромат. Як тільки кухню заполонив часниковий слід, одразу додаємо кабачки, твердий сир чи пармезан, хлібні крихти з базиліком. Декілька хвилин потрібно протушкувати і добавити в кінці чорний перець та сіль за смаком.

Закуска з кабачків
Закуска з кабачків

Дану закуску потрібно подавати теплою. Найкраще смакуватиме страва з м’ясом свинини. Але можна сміливо подавати до риби чи як самостійну страву. В будь якому випадку довго на столі закуска не затримається. Адже її аромат та неймовірний смак помітять одразу. Головне готувати одразу багато, так як добавки захочуть всі.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.