Робимо запаси на зиму – молода кукурудза за унікальним рецептом збереже солодкість та хруст навіть взимку

Смакуємо молодою кукурудзою взимку завдяки легкому рецепту без використання оцту – солодкий смак та ідеальна форма. Обов'язково приготуйте кукурудзу за цим рецептом

Головна відмінність даного рецепта від будь-яких інших – відсутність кислоти. Саме тому обов’язково банки потрібно тривалий час стерилізувати. Але не хвилюйтесь – результат вартує витраченого часу. Закривши кукурудзу зараз, наступного сезону обов’язково будете закривати вдвічі більше.

Рекомендуємо для соління обирати невеликі банки, які можна з’їсти за один раз, або використати для приготування однієї страви. Для процесу нам потрібно:

  • Кукурудза – обирайте молоді качани
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Вода – 1 літр

Готуємо смачну кукурудзу на зиму легко

Як бачимо, інгредієнти досить прості, тому і сам рецепт виходить не складним. Спочатку потрібно приготувати розсіл. Для цього у воду кладемо одночасно сіль та цукор, все ретельно перемішуємо. Складові повинні повністю розчинитися. Окремо в каструлю відварюємо качани кукурудзи. В залежності від кількості-процес може зайняти тридцять хвилин, а то і всі 50 хвилин. Після цього потрібно дати качану остигнути.

Відварена молода кукурудза
Відварена молода кукурудза

Зерна зрізаємо, викладаємо на сито та ретельно промиваємо під проточною водою. Нам потрібна суха кукурудза, без додаткової вологи. Цей процес є досить відповідальним.

Залишилось лише перекласти готові зернинки в банку та залити розсолом. Закриваємо кришками та починаємо процес стерилізації. В каструлю з водою, де на дні знаходиться рушник, опускаємо наші банки та засікаємо з моменту закипання 2 години. Так, саме 2 години. За цей час можете займатись своїми справами, так як процес варіння не потребує додаткової уваги.

Консервація на зиму
Консервація на зиму

Після цього банки закриваємо і відставляємо в темне місце. Зберігати можна при кімнатній температурі, але, при можливості, залиште в прохолодному місці. Готова солона кукурудза на зиму буде смакувати та радувати родину.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.