Вже 10 років так готую. Кетчуп з кабачків, який можна закривати на зиму: чоловік ледь язик не проковтнув

Кетчуп у всіх асоціюється з томатами. Між тим я вже кілька років поспіль готую цей кисло-солодкий соус із кабачків. Тим паче, що ці овочі в нинішньому сезоні вдвічі дешевші за томати.

Узимку кетчуп із кабачків дуже доречний до столу. Щоправда, без помідорів, вірніше, без томатного соусу справа все ж не обійдеться.

Вам знадобиться:

  • 3 кг кабачків;
  • 400 г цибулі;
  • 50 г олії;
  • 1 кг томатної пасти;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 250 г цукру;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 2 г базиліку;
  • 3 г хмелі-сунелі;
  • 2 г гвоздики;
  • 40 мл оцту.
Кабачки натріть не тертушці

Цибулю пропустіть крізь м’ясорубку. Візьміть каструлю, яка має товсті стінки, влийте в неї олію, розігрійте і додайте перетерту цибулю. Смажте 5 хвилин.

Натріть кабачки на тертушці, додайте в сотейник і тримайте на великому вогні 15 хвилин. При цьому постійно перемішуйте кабачкову суміш. Після цього вогонь знизьте до мінімуму, накрийте кришкою і тушіть 2 години. Раз на 20 хвилин зазирайте в каструлю і перемішуйте вміст.

Зробіть масу однорідною

Тепер додайте томатну пасту, перемішайте і потушіть ще пів години. На цьому етапі кетчуп може підгоріти, тому тримайте ситуацію на контролі, щоб не зіпсувати всю справу. Докладіть решту інгредієнтів – сіль, перець, хмелі-сунелі, гвоздику, базилік. За бажанням додайте часник і гіркий перець. Це для тих, хто любить гостреньке.

Перемішайте все, витримайте на вогні ще 5 хвилин. Зніміть з плити, збийте блендером на пюре. Додайте оцет, перемішайте. Розкладіть по півлітрових слоїках, закутайте і дайте охолонути.

Розлийте по банках і закатайте

Такий кетчуп подаю до м’яса чи других страв – каш, макаронів. Якщо не додавали часник під час приготування, то можете приправити фітонцидами, коли відкриєте баночку. Заразом прикрасите дрібно посіченою зеленню.

Іноді додаю кабачковий кетчуп, коли готую засмажку для борщу. Дуже зручно. Купую дві баночки томатної пасти, а додавши кабачки, отримую цілих шість.

Популярне

Схожі статті

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.