Додала ці 4 інгредієнта до молока і отримала домашнє морозиво. Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок

Цей домашній пломбір поверне вас у дитинство. Готувати його за нашим рецептом набагато простіше, ніж здається, і кожному вдасться з першої спроби.

Цей десерт є справжньою класикою, яка нагадує про дитинство в радянські часи. Тоді вартість морозива не мала значення, а задоволення від смаку було найголовнішим. Тепер цей пломбір можна приготувати собі вдома. Це легко і доступно.

Необхідні продукти:

  • вершки 33% – 500 мл;
  • молоко – 100 мл;
  • жовтки яєчні – 4 шт;
  • цукрова пудра – 150 гр;
  • ванільний цукор – 10 гр.

Спосіб приготування:

Для приготування пломбіру з дитинства, який колись коштував 21 копійок, знадобиться каструля з товстим дном. Почніть з того, що розділіть жовтки від білків. Збережіть білки для інших страв.

Потім додайте цукрову пудру та трохи ванільного цукру до жовтків. Це додасть солодкості та аромату майбутньому пломбіру. Вінчиком треба добре перемішати усі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок
Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок

Потім поступово влийте свіже молоко в отриману суміш, продовжуючи помішувати. Поставте каструлю на середній вогонь та готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Важливо не допустити закипання, оскільки це може призвести до згоряння жовтків. Після отримання густої маси, відставте її, щоб вона повністю охолола.

Тепер займіться вершками. Жирність обирайте високу, 33%. Збийте їх, вони мають бути добре охолодженими. Збивайте їх спершу на низькій швидкості, а потім на вищій, доки не з’являться піки. Обережно додайте отриману жовтково-молочну масу до збитих вершків і ніжними рухами перемішайте.

Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок
Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок

Після цього вилийте майбутнє морозиво у контейнер і помістіть його у морозильну камеру на декілька годин, щоб отримати бажану консистенцію. Не забудьте кілька разів під час заморожування помішати масу лопаткою, це допоможе досягти більш однорідної текстури.

Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок
Рецепт пломбіру з дитинства за 20 копійок

І ось воно, смачний пломбір з дитинства готовий. Зробити його вдома дуже просто, а результат вас приємно вразить своєю ніжністю та смаком.

Популярне

Схожі статті

“Колишня” Притули, Леся Нікітюк, показала підкачаний прес і стрункі ноги: навіть після пасочок не “запливла”

Знаменита телеведуча Леся Нікітюк активно веде Instagram сторінку та користується популярністю у підписників. Нещодавно Леся поділилася світлинами, які викликали певні обговорення серед публіки. 

Стало відомо, хто стане новим героєм шоу “Холостяк” цього року: український красень з непростою долею

Знаменитий телеведучий Григорій Решетнік анонсував новий сезон шоу "Холостяк", яке не тільки зовсім скоро повернеться на екрани, а я представив красеня, за серце якого будуть боротися дівчата.

Вагітні чи лише прикидаються: Слава Камінська, Ірина Федишин, Злата Огнєвіч показалися з чималими животами

Останнім часом зірки одна за одною шокують публіку новинами про майбутнє поповнення в родині. Та якщо у вагітності Джамали ніхто не сумнівається, то Камінська, Федишин, Огнєвіч під великим питанням.