Рецепти розсолу для консервування огірків: який краще – гарячий чи холодний та в чому різниця

Консервовані огірки на зиму – одна з найпопулярніших та найулюбленіших закусок у багатьох. Як краще приготувати такий смаколик, розповідають досвідчені кулінари

Для кожної господині й кожного господаря, який займається консервацією, літо є найгарячішою порою у всіх розуміннях цього слова. Знавці своєї справи зазначають, що кінець липня та початок серпня є найкращим періодом для засолювання огірків, адже саме у цей час на прилавках магазинів починають з’являтись свіжі та вже спілі овочі.

Особливого секрету у приготуванні консервації на зиму немає, втім існують без перебільшення тисячі способів засолити огірки. Якщо ви не можете визначитись, за яким саме рецептом робити заготівлі на зиму, пропонуємо розібратись, в чому різниця між розсолами та який все-таки варто обрати.

Експерти розповіли, в чому різниця між гарячим і холодним розсолом для огірків
Експерти розповіли, в чому різниця між гарячим і холодним розсолом для огірків

Який розсіл для огірків обрати

Серед великої кількості рецептів існує два основних способи приготувати солоні огірки – заливши їх гарячим або холодним розсолом. Особливої різниці у цих двох варіантах немає, але кожен з них гарний по-своєму. Так, наприклад, засоливши огірки холодним способом, ви отримаєте насиченіший смак, адже у гарячому розсолі овочі не так добре засолюються.

А ось якщо залити огірки гарячим розсолом, то вони приготуються набагато швидше. Річ у тім, що гаряча вода розм’якшує шкірку огірків, тому сіль швидше проникає всередину. До слова, експерти наголошують, що засолювати огірки потрібно саме гарячим розсолом, а не окропом.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні солоні огірки на зиму
Кулінари розповіли, як приготувати смачні солоні огірки на зиму

Рецепт солоних огірків на зиму

Для приготування трилітрової банки солоних огірків холодним способом вам знадобиться:

  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • Кріп, листя вишні, листя хрону – на смак;
  • 4 зубчики часнику;
  • Огірки – скільки влізе в банку.

Перед початком приготування консервації на зиму обов’язково простерилізуйте банки та кришки, аби заготівлі не вибухнули. У банку викладіть огірки, зелень і залийте маринадом. Заливайте огірки чистою водою не з-під крана.

Для приготування огірків за гарячим способом вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 4 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • Листя смородини, листя хрону, кріп – на смак;
  • 100 мілілітрів оцту.

У чисті банки викладіть огірки та залийте їх окропом. Дайте настоятись 15-20 хвилин, злийте воду в каструлю та додайте сіль та цукор для приготування маринаду. Огірки знову залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Коли маринад закипить, додайте оцет і вимкніть вогонь. Залийте огірки гарячим маринадом і закрутіть кришками.

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.