Так консервують на заводах: кабачкова ікра на зиму за цим рецептом виходить неперевершена. Краще не буває

Зараз літо, а значить саме час робити заготовки на зиму. Спробуйте приготувати неймовірно смачну закуску з кабачків, яка взимку розлітається на ура.

Кабачкова ікра – закуска, яку українські домогосподарки готують багато десятків років. У кожної господині свій репет цієї страви і в кожної вона виходить різною. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт кабачкової ікри на зиму, яка виходить дуже ніжною і набагато смачніше магазинної.

Необхідні інгредієнти:

на 1 літр готової ікри

  • кабачки – 1 кг;
  • морква – 250 г;
  • цибуля – 300 г;
  • томатна паста – 80 г;
  • олія – 70 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ст.л;
  • оцет – 1 ст.л
  • чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

Всі овочі потрібно ретельно вимити і просушити. Цибулю і моркву очищаємо, кабачки також очищаємо від шкірки, навіть молоді. Кабачки нарізаємо на дрібні кубики, моркву натираємо на крупну тертку, цибулю ріжемо дрібним кубиком. На велику пательню виливаємо олію і ставимо на вогонь. Всипаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості. Далі до цибулі додаємо натерту моркву. Обсмажуємо 2-3 хвилини і додаємо томатну пасту. Ретельно перемішуємо і залишаємо обсмажуватись ще на пару хвилин.

Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму
Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму

Засмажку перпекладаємо у каструлю з товстим дном. Зверху викладаємо підготовлені кабачки. Туди ж додаємо сіль, цукор, перець. Ставимо каструлю на мінімальний вогонь і тушкуємо під кришкою до м’якості кабачків. Періодично суміш перемішуємо, щоб нічого не пригорало.

Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму
Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму

Коли кабачки стали м’якими, забираємо каструлю з вогню і пробиваємо все погружним блендером до однорідності.

Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму
Рецепт смачної кабачкової ікри на зиму

Ставимо каструлю знову на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Після того, як ікра закипіла, додаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо по простерилізованих банках. Накриваємо банки кришками, які попередньо ошпарили окропом і закатуємо.

Банки перевертаємо верх дном, накриваємо ковтрою і залишаємо до повного охолодження. Далі банки можна зберігати у погребі або у холодильнику.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.