Нереально смачний пиріг “Все змішали і в духовку”. Рецепт легко запам’ятати: всього по одній склянці

Якщо ввечері раптово захотілось поласувати десертом, спробуйте випікти цей пиріг. Готується він максимально швидко й просто, а ось його смак словами передати неможливо!

Варто лише один раз приготувати пиріг за цим рецептом – і ви не зможете відбиватись від постійних прохань гостей і домашніх спекти смаколик ще раз. Основна особливість такого рецепту полягає у простоті його приготування, адже вам не доведеться довго замішувати тісто чи морочитись із пропорціями. Складові та їх кількість легко запам’ятати, а в результаті ви отримаєте смачний десерт. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати пиріг зі смородиною, але ви можете обирати будь-які ягоди на власний смак.

Інгредієнти:

  • Два курячих яйця;
  • ⅓ чайної ложки солі;
  • 1 стакан цукру;
  • 1 стакан манної крупи;
  • 1 стакан кефіру;
  • 1 стакан борошна;
  • 1 стакан ягід;
  • Пів стакану олії;
  • 1 чайна ложка розпушувачу.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно взяти окрему миску, в якій ви готуватимете тісто для пирога. Вбийте туди курячі яйця та додайте трішки солі, висипте цукор і добре перемішайте. Далі до отриманої суміші потрібно додати стакан кефіру та додайте необхідну кількість манної крупи та борошна. Не забудьте про розпушувач – його потрібно додати майже в самому кінці.

Почніть замішувати тісто для пирога
Почніть замішувати тісто для пирога

Отриману суміш потрібно добре перемішати, поки не зникнуть грудочки. Звісно, найзручніший спосіб впоратись із цим завданням – це використовувати блендер. Втім, перемішати отриману масу можливо і за допомогою виделки або звичайного вінчика. У самому кінці додайте у тісто для пирога рослинну олію та знову все добре перемішайте.

Додайте в тісто для пирога рослинну олію
Додайте в тісто для пирога рослинну олію

Авторка рецепта зазначає, що ви можете залишити тісто на пів години, аби манна крупа набухла та збільшилась у розмірі. Втім, братись до випікання пирога можна й одразу. Для цього змажте форму, в якій готуватимете пиріг, олією. Перед тим, як вилити тісто у форму, додайте в нього ягоди та перемішайте. Перенесіть готове тісто у форму для випікання та поставте у духовку.

Випікайте пиріг у духовці
Випікайте пиріг у духовці

Випікати десерт потрібно 40 хвилин за температури 180 градусів. Пиріг ставити потрібно у попередньо розігріту піч.

Популярне

Схожі статті

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.

Як це було: Тоня Матвієнко до безтями закохалася в чоловіка-ловеласа, а Арсен Мірзоян покинув свою сім’ю

Зараз Арсена Мірзояна і Тоню Матвієнко називають однією з найкращих пар українського шоу-бізнесу. Та їхні стосунки зароджувалися в той час, коли Арсен був одружений і виховував двох синів.

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.