Мармелад у магазині більше не купую: готую дітям ласощі не згірш із натуральних ягід – дуже ніжний десерт

Цей молочний десерт можна готувати з будь-якими ягодами по сезону і кожного разу буде зовсім інший смак. Урізноманітнити солодку страву можна додаванням какао-порошку.

Виходить дуже ніжний десерт. Він просто тане в роті. Подібну страву можна готувати хоч щодня.

Вам знадобиться:

  • 0,5 л молока;
  • 50 г цукру;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 1 пачка ванільного цукру;
  • 60 г кукурудзяного крохмалю;
  • 70 г ягід.
Щойно з’являться бульбашки, зніміть з вогню

У каструлю налийте молоко. Можете взяти вершки, якщо не треба слідкувати за вагою, так буде навіть смачніше. Додайте цукор – звичайний та ванільний, крохмаль і посоліть. Усе ретельно перемішайте. Можливо, комусь захочеться, щоб було дуже солодко. Тоді трішки збільште кількість цукру.

На дно склянки викладіть трішки фруктів чи ягід

Поставте каструлю на слабий вогонь і варіть, постійно помішуючи, допоки не загусне. Проваріть ще хвилинку і лише потім зніміть з газу. Додайте у скляні форми ягоди чи фрукти, нарізані шматочками, які є в наявності. Якщо вони заморожені, то не треба розморожувати, кладіть прямо з морозилки.

Налийте третину молочної маси. Викладіть ще трішки фруктів і знову залийте. Повторіть процедуру втретє. Верх молочного мармеладу прикрасьте полуницею чи іншою ягодою.

Ягоди заливайте молочною масою, чергуючи шари

Навіть діти, які неохоче п’ють молоко, у такому вигляді будуть вживати його з задоволенням. Якщо є вільний час, то готую дві порції молочного мармеладу, а в одну з них вмішую 15 г какао. Тоді викладаю у креманки шматочки різного кольору. Виглядає дуже гарно.

Можете навіть кожну масу закласти в кондитерський мішок і вичавити кілька шарів різного кольору в прозорій склянці. Але це вже для дуже дбайливих хазяєчок. Решті вистачить і найпростішого варіанту.