Сиру аджику з часником та хріном можу їсти тоннами! Закриваю на зиму і готую просто так: рецепт без заморочок

Аджика – грузинська гостра приправа, яка дуже полюбилася українцям. Більшість українських господинь готує цей соус, в якості заготовки на зиму.

Аджика – неймовірно смачна приправа (соус), яка має яскравий свіжий смак з вираженою гостринкою і пряністю. Цей соус родом з Грузії та вже багато років його дуже люблять й українці.  Кожна господиня має свій власний рецепт приготування цієї страви. Спробуйте приготувати аджику по-новому з хріном. Цей рецепт не потребує варки, тож така аджика не лише готується швидше, а набагато корисніша.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 2,5 кг;
  • перець болгарський – 500 г;
  • гострий перець – 3-5 шт;
  • корінь хрону – 200 г;
  • часник – 300 г;
  • цукор – 120 г (1 склянка);
  • сіль – 2 ст.л;
  • оцет 9% – 120 мл (1 склянка).

Спосіб приготування:

Всі овочі потрібно ретельно помити і просушити. Помідори, болгарський перець, перець-чилі, часник і хрін треба подрібнити. Можна подрібнити через м’ясорубку або у блендері. Якщо подрібнити овочі в блендері, аджика буде мати більш ніжну консистенцію і смак. Кількість гострого перцю регулюйте за власними уподобаннями. Якщо любите дуже гостре, додавайте 5 стручків перцю чилі. А якщо ви хочете, щоб аджика мала не дуже виражену гостроту, візьміть 2-3 стручки.

Рецепт сирої аджики з часником і хріном на зиму
Рецепт сирої аджики з часником і хріном на зиму

Всі подрібненні овочі змішуємо в одній глибокій ємності. Туди ж додаємо сіль, цукор, оцет і ретельно перемішуємо.

Аджика готова. Її можна їсти відразу, а можна закатати на зиму. Для цього потрібно розкласти аджику по стерилізованих банках і закатати кришкою. Навіть закатану аджику краще зберігати в холодильнику. У банках аджика може зберігатися цілий рік, але зазвичай її з’їдають швидше.

Рецепт сирої аджики з часником і хріном на зиму
Рецепт сирої аджики з часником і хріном на зиму

Готова аджика має яскравий смак. Вона соковита, гостра, водночас пряна. В цьому рецепті ідеально підібрані співвідношення оцту, солі та цукру і готовий соус має приємний кисло-солодкий смак. Така приправа стане ідеальним доповненням до шашлику, чи інших страв із м’яса.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.