Сметанний тортик без випічки і яєць. Дуже простий десерт, від якого неможливо відірвати увагу мого чоловіка

Цей тортик дуже нагадує на смак чизкейк. Тільки готується набагато простіше. Тож краще його називати лінивим сметанником. Ніжний десерт буквально тане в роті.

Вмикати духовку спекотного літа не треба. Головне – дочекатися, допоки крем стабілізується. Якщо візьмете форму 18 см, то висота десерту буде 6 см.

Вам знадобиться:

  • 300 г шоколадного печива;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. молока.
  • Для крему:
  • 400 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 50 г борошна;
  • 10 г ванільного цукру.
Крихту шоколадного печива змішайте з маслом

Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. У мисочку чи каструльку насипте борошно й цукор. Перемішайте суміш і вбийте яйця. Збийте вінчиком до однорідної маси. Лише тоді додавайте сметану. Тепер ставте на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи.

Коли закипить, вогонь зменште й варіть ще 2 хвилини. Зніміть з плити й швидко остудіть. Для цього каструлю накрийте харчовою плівкою і поставте в миску з крижаною водою.

Заварний крем збийте з маслом

Тим часом беріться за приготування основи. Печиво подрібніть у блендері й змішайте з вершковим маслом. Щоб воно краще ліпилося, додайте молоко. Можливо, доведеться долити ще одну ложку молока – дивіться по консистенції. Третину тіста відкладіть для посипки.

На таріль виставте роз’ємну форму, вистеліть пергамент чи харчову плівку. Висипте в середину дві третини крихти з печива, розрівняйте, утрамбуйте склянкою й сформуйте бортики, щільно притиснувши їх до країв плівки. Поставте в холодильник.

Присипати шоколадною крихтою починайте з боків

Вершкове масло, що призначалося для крему, змішайте з ванільним цукром і збийте міксером на низьких обертах. Після цього збийте і заварну основу. Додайте до крему половину масла і продовжуйте збивати. Потім змішайте з другою частиною масла і ще збийте.

Дістаньте основу з холодильника, заповніть кремом, а зверху присипте рештками крихти з печива, акуратно притискаючи лопаткою. Покрийте сметанник зверху харчовою плівкою і відправте у холодильник. За 6 годин можна дістати, зняти плівку, від’єднати форму і ласувати ніжним смаком.

Популярне

Схожі статті

Леся Нікітюк показала свій розкішний будинок, в якому живуть ії батьки: як виглядає житло, мама і тато зірки

Знаменита українська телеведуча Леся Нікітюк поділилася з підписниками душевними моментами з поїздки додому – до Хмельниччини. Чим займається зірка екранів поза знімальним майданчиком?

Пили, їли, розважались: Потап показав, як проводить час в Амстердамі без Каменських і не збирається додому

У своєму профілі в Instagram, Потап поділився світлинами, як він проводить час в Амстердамі. Команда відпочиває на човнах, пʼє вино та гуляє памʼятними місцями. Як реагують українці на такий контент?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Сумської збирає компліменти від всіх жінок України (ФОТО)

Георгій народився у другому шлюбі Анатолія Хостікоєва та Любов Кубюк. Звісно, як мама і тато, став актором. Нині знаменитий чоловік приміряє на себе різні цікаві образи.