Малосольні кабачки кружальцями: хітовий рецепт консервації на зиму від зірки “МастерШефу” Ярославського

Відомий український кулінар Володимир Ярославський поділився простим рецептом малосольних кабачків. Закуска обов'язково вийде хрусткою та дуже смачною

Кабачки смакують чи не до кожної страви. У холодну пору консервація стане чудовим доповненням до картоплі, макаронів, каші та багатьох інших гарнірів. Крім того, кабачки ідеально смакують до м’ясних страв. Універсальність такої закуски часто стає причиною, чому багато господарів і господарок заготовляють багато солоних кабачків на зиму.

Зірка популярного кулінарного шоу “МастерШеф” Володимир Ярославський розповів, як приготувати кабачки так, аби вони приємно вразили смаком. Знаменитість порадив своїм підписникам сміливо брати цукіні, якщо раптом знайомі чи рідні пригощають їх дарами власного городу. Отже, берімося до приготування закуски за фірмовим рецептом Ярославського.

Простий рецепт малосольних кабачків на зиму від Ярославського
Простий рецепт малосольних кабачків на зиму від Ярославського

Інгредієнти:

  • Кабачки – 900 грамів;
  • Сіль – 3 чайні ложки;
  • Мед – 2 столові ложки;
  • Яблучний оцет – 2,5 столові ложки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Кріп – пучок.

Спосіб приготування:

Приготування такої закуски є дуже простим. Для початку потрібно нарізати цукіні кружальцями товщиною близько 2-3 міліметри, а потім – перекласти їх у миску та засипати сіллю. Добре перемішайте отриману суміш і залиште миску з овочем на пів години. За цей час кабачки випустять велику кількість соку, який потрібно злити.

Через пів години відтисніть кабачки руками та вилийте сік, що з них вийшов. Додайте до кабачків мед, яблучний оцет, тоненько нарізаний часник і кріп з олією. Знову все добре перемішайте. Якщо бажаєте, куштувати кабачки можете вже на цьому етапі. Якщо бажаєте зробити консервацію на зиму, потрібно підготувати все необхідне.

Спершу простерилізуйте кришки та банки, а потім – приготуйте гарячий маринад. Його можна готувати за улюбленим класичним рецептом, в основі якого завжди цукор, сіль і оцет. Враховуйте, що у кабачках вже є мед, сіль та оцет, тому регулюйте складові маринаду за власним бажанням. Викладіть кабачки у банки, залийте гарячим маринадом, закрутіть кришки та переверніть банки.

Як приготувати кабачки з медом на зиму за рецептом Ярославського
Як приготувати кабачки з медом на зиму за рецептом Ярославського

Залиште консервацію у ковдрі, поки вона не охолоне.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.