Смачно – не означає дорого. Найпростіший рецепт рогаликів зі згущеним молоком: такі в магазині не купиш

Смаколики, котрі діти будуть їсти з задоволенням – це рогалики зі згущеним молоком. Легкі, повітряні та солодкі. Ідеальний варіант для сніданку

Приготувати власними руками смачні рогалики не важко, головне дотримуватись рецепта. Варене згущене молоко заміняють на варення, джем, шоколад. Нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Яйце – 1 штука;
  • Цукор – 20 грамів;
  • Сіль – щіпка;
  • Сметана – 100 грамів;
  • Екстракт ванілі – за смаком;
  • Ванільний цукор – 8 грамів;
  • Олія соняшникова – 50 грамів;
  • Борошно – 250 грамів;
  • Варене згущене молоко – 150 грамів;
  • Розпушувач – 5 грамів.

Розпочнемо готувати смачні рогалики

Рогалики зі згущеним молоком
Рогалики зі згущеним молоком

Спочатку потрібно розбити яйце в миску. До нього додаємо ложку цукру, дрібку солі та ванільний цукор. Все ретельно розтираємо. Потім додаємо сметану та олію – знову перемішуємо. До маси додаємо 250 грамів борошна, попередньо просіяного двічі. Починаємо замішувати тісто. Воно має бути м’яким, та не липнути до рук.

Тепер відкриваємо банку зі згущеним молоком. Розтоплюємо трішки масла та додаємо до молока. Так воно буде ніжнішим та смачнішим. Окремо для змащування збиваємо яйце, не до піни.

Готове тісто розділяємо на 8 частин, з кожної будемо робити 4 рогалики. Розкатуємо тісто за формою круга та розрізаємо на частини в формі трикутників. Біля основи викладаємо по 1 ложці вареного згущеного молока. Розмазувати по всій довжині не потрібно, начинка має залишатись в середині. Зверху змащуємо яйцем за допомогою пензлика.

Випікати потрібно при температурі 200 градусів 15 хвилин. Рогалики повинні бути рум’яними. Якщо вони ще не такі – то дайте їм ще пару хвилин постояти в духовій шафі.

Перед подачею дайте трішки охолонути смаколикам.

Популярне

Схожі статті

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.