Цариця запіканок, яка ніколи не набридне. Готую смачнющу запіканку без борошна і манки: пишна, не осідає

Запіканку за цим рецептом слід робити з вечора, щоб уранці лише дістати готову страву з холодильника і нарізати. Для господині економиться купа дорогоцінного часу.

Сирний тортик, вкритий шоколадною глазур’ю, неодмінно сподобається домашнім.

Вам знадобиться:

  • 700 г кисломолочного сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 3 яйця;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 1 лимон (цедра);
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 плитка чорного шоколаду.
М’який сир збийте разом із жовтками, маслом, сметаною, ванільним цукром, крохмалем, цедрою лимона

Сир перетріть крізь сито або збийте блендером. Додайте в перетерту масу 3 жовтки, масло і знову запустіть блендер. В пухку масу додайте сметану, ванільний цукор, крохмаль. Останній інгредієнт можете замінити ванільним пудингом. Масу ще раз збийте. Натріть цедру з лимона на дрібній тертушці й всипте у сирну масу. Знову збийте.

Білки збийте з цукром і додайте до сирної маси

Білки посоліть і збийте блендером, щоб утворилася пухка маса. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Білки акуратно влийте в сирну масу. Якщо хочете, можете додати родзинки, курагу, чорнослив, горішки тощо. Лопаткою перемішайте масу дуже акуратно.

Силіконову форму змащувати не потрібно, просто перелийте заготовку туди. У духовці виставте температуру 160 градусів і час: 60 хвилин. Поставте форму запікатися. З форми не діставайте. Коли запіканка охолоне, полийте її розтопленим на водяній бані чорним шоколадом.

Тісто перелийте в силіконову форму, яку не потрібно змащувати жиром

Відразу вживати не можна. Поставте на ніч до холодильника. Вранці на сніданок можете подавати до столу. Запіканка більше нагадує тортик, тож піде на ура навіть у малоїжок.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.