Беру картоплю, борошно і готую найсмачніші галушки. Приправляю смаженою цибулькою: з’їдаються до крихти

Сьогодні спробуємо приготувати галушки за закарпатським рецептом. Картопляні галушки виходять м'якими й дуже смачними, а куряча підлива надасть страві потрібної ситості.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 яйця;
  • 300 г борошна.
  • Для підливи:
  • 1 куряче філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 дрібка солодкої паприки;
  • 1 ст.лож. сметани;
  • 100 мл води;
  • сіль, перець до свого смаку.
Замісіть тісто з картопляного пюре й борошна

Картоплю почистьте і наріжте половинками. Зваріть у воді до готовності. Воду зцідіть і зробіть картопляне пюре. Вбийте яйця, додавайте поступово борошно. Замісіть руками тісто. Воно має бути м’яким. Можливо, кількість борошна доведеться підкорегувати, щоб не вийшло дуже туге тісто.

З кожної половини тіста скрутіть ковбаску і наріжте впоперек

Присипте килимок борошном і викладіть половину порції тіста. Зверху теж присипте борошном. Руками розкачуйте, сформувавши довгу ковбаску. Тупою частиною ножа наріжте довгасті шматочки. Якщо тісто липне до ножа, можете потрусити на нього борошном. Змастіть руки борошном і трішки розімніть шматочки тіста, щоб вийшли палички. Вони виходять всі одного розміру.

Розкачайте шматочки тіста, щоб вийшли пальчики

Викладіть галушки в киплячу воду, яку підсоліть і долийте трішки олії. Розмішайте лопаткою, щоб не злиплися. Галушки починають спливати нагору. Варити їх слід не довше ніж 2 хвилини.

Шумівкою дістаньте борошняні вироби з каструлі, викладіть на тарілку і змастіть невеликою кількістю олії, щоб не злиплися. Акуратно перемішайте.

Підсмажте цибулю з курячим філе

Налийте в пательню олію, додайте цибулю, нарізану кубиками. Коли трішки підсмажиться, підсипте червону мелену паприку, перемішайте і додайте куряче філе, нарізане кубиками. Допоки м’ясо смажиться, постійно перемішуйте. Додайте сіль і чорний мелений перець. Долийте воду і нехай тушиться на слабкому вогні до готовності.

Наприкінці додайте сметану, розмішайте, дайте закипіти й зніміть із вогню. Розкладіть галушки по порційних тарілках, зверху викладіть шматочки філе і додайте підливку, в якій тушилося м’ясо. Смачна страва готова, можна сідати до столу.

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.