Швидко та поживно – рецепт ледачих хачапурі всього за 10 хвилин. Родина смакуватиме та проситиме ще

Приготування ледачих хачапурі займає в господині всього 10 хвилин. Це просто ідеальний варіант для швидкого сніданку перед школою чи роботою.

Ледачі хачапурі – це простий рецепт з доступних продуктів. Готувати можна не тільки на сніданок, а і як звичайний перекус протягом дня. Також смаколики можна брати в далеку дорогу чи на пікнік.

Для приготування потрібно підготувати наступні інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 200 мл. кефіру;
  • 100 грамів борошна;
  • 150 грамів сиру;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сода – половина чайної ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Готуємо смачні хачапурі на сніданок

Процес готування дуже простий та легкий. У мислі потрібно змішати два яйця з кефіром. До цієї маси додаємо борошно та соду. Тепер вимішуємо ложкою тісто, по консистенції схоже за сметану. Головне потрібно перевірити, щоби не було клубочків. Твердий сир (бажано брати сулугуні) натерти на маленькій тертці. Його також додаємо до тіста. Потрібно ретельно перемішати готову суміш. Це потрібно для того, щоб сир та зелень рівномірно розподілились.

Хачапурі з сиром

Потім беремо зелень та мілко нарізаємо. Саме вона надасть свіжість нашим хачапурі. Зелень також додаємо в тісто, перемішуємо.

Беремо пательню та ставимо на вогонь. Додаємо трішки олії, в разі якщо використовуєте сковорідку з антипригарним покриттям, то можна готувати і без олії.

Кладемо одну-дві столові ложки тіста на пательню. Суміш повинна розтектись по поверхні в форму кола. Допомагає ложкою рівномірно розташувати тісто.

Обжарювати майбутні хачапурі потрібно на середньому вогні до золотистого кольору.

Хачапурі з сиром
Хачапурі з сиром

Готові ледачі хачапурі потрібно споживати в теплому вигляді, тоді твердий сир буде ніжним, тягучим.

Такий смачний сніданок обов’язково сподобається членам родини. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.