Маринована капуста пластинками з морквою: дуже хрумка і з гостринкою. Ідеальна закрутка на зиму в банці

Мариновані овочі взимку - незамінна закуска у будь-якому меню. Для любителів пікантного та гостренького пропонуємо рецепт маринованої капусти на зиму.

В розпал консервації обов’язково закрийте декілька баночок маринованої капусти на зиму. Вона неймовірно смачна і зберігає свіжість тривалий час навіть без холодильника.

Необхідні інгредієнти:

  • морква – 250 гр;
  • капуста -1,5 кг;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • чорний перець горошком – 10 шт;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • приправа для корейської моркви – 1 ст.л;
  • оцет 9% – 5 ст.л;
  • вода питна – 1,2 л.

Спосіб приготування:

Почніть приготування з нарізання капусти на великі кубики. Моркву промийте, очистіть від шкірки на натріть на тертці для корейської моркви. Якщо немає – можна і на звичайну велику або взагалі ножем на кружечки. Часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо зубчики на 2-3 частини.

Банку для консервування простерилізуйте, щоб вона не зірвалася після закриття. На дно викладіть горошинки чорного перцю, часник та лавровий лист і шарами – капусту та моркву, повторюючи цю послідовність до самого верху.

Хрумка маринована капуста пластинками з морквою на зиму
Хрумка маринована капуста пластинками з морквою на зиму

Заливаємо банку окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. За цей час підготуємо розсіл. 1,2 літри води наливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Коли все закипить, додаємо оцет.

Тепер за допомогою дуршлагу зливаємо воду з банки і заливаємо підготовлений розсіл. Закриваємо банку стерилізованою кришкою, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою до повного охолодження.

Хрумка маринована капуста пластинками з морквою на зиму
Хрумка маринована капуста пластинками з морквою на зиму

Маринована капуста за цим рецептом пасує до багатьох м’ясних страв і також добре поєднується з різними гарнірами. В сезон свіжих овочів обов’язково зробіть собі таку заготовку – взимку не пошкодуєте.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.