Улюблена шарлотка для всієї родини. Простий рецепт пирога з яблуками та корицею, коли не має часу на вигадки

Класичний рецепт шарлотки буде по силі кожній господині, адже не потребує додаткових знань чи умінь. Смачний пиріг підійде на святковий стіл, а також і в якості десерту на кожен день

Сьогодні заведено готувати шарлотку не тільки з яблуками. Господині додають вишні, абрикоси, сливи чи ягоди. Але класичний рецепт продовжує тривати пальму лідерства. Саме такий пиріг ми та будемо готувати.

Для початку запасіться потрібними інгредієнтами.

  • Яблука – 2 кілограми;
  • Борошно – 300 грамів;
  • Цукор – 200 грамів;
  • Вершкове масло – 250 грамів;
  • Кориця – 2 чайні ложки;
  • Сік одного лимона – 2 столові ложки.

Смачна шарлотка з яблуками та корицею

Для початку почнемо готувати тісто. Для цього потрібно змішати борошно, цукор та одну чайну ложку кориці. Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити міксером або вручну. З’єднуємо його з борошном та замішуємо. 2/3 суміші потрібно розподілити по формі, роблячи невисокі бортики. Рекомендуємо форму попередньо застелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом.

Тепер переходимо до приготування начинки. Яблука миємо, обрізаємо шкірку та вирізаємо серцевину. Потім фрукти нарізаємо тоненькими скибочками.

Яблука для шарлотки
Яблука для шарлотки

Підготовлену начинку посипаємо корицею та додаємо лимонний сік. Яблука ретельно перемішуємо. Тепер начинку потрібно засипати в форму, рівномірно розподіливши. Після цього засипаємо залишками борошняної маси.

Шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками

Духову шафу розігріваємо до 180 градусів та ставимо форму для випікання. Приблизний час приготування становить 1 година 15 хвилин, але може бути й трішки більше – все залежить від особливостей духовки. Пиріг має мати золотисту скоринку.

Ароматна шарлотка повинна трішки охолонути. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою та листочками м’яти.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.