Готую смачне яблучне повидло на зиму за цим рецептом: діти смакують з млинцями, морозивом та просять добавки

Скоро настане сезон яблук, тому потрібно придумати, як правильно використати смачні фрукти. Ідеальний варіант – смачне яблучне повидло на зиму

Яблучне повидло можна використовувати для приготування різних страв: пиріжків, пирогів, млинців, оладків і так далі. Заготовивши джем на зиму, проблема зі смачними закусками для родини просто зникне. Тим більше – таке повидло дуже корисне, адже не має ніяких консервантів.

Смачне яблучне повидло
Смачне яблучне повидло

Для приготування смачного домашнього джему із яблук потрібно:

  • Яблука – 3,5 кілограми;
  • Цукор – 2 кілограми
  • Вода – 100 мл.;
  • Лимонна кислота – за бажанням не більше однієї чайної ложки.

Смакуємо домашнім яблучним повидлом взимку

Потрібно обирати лише стиглі, навіть трішки перезрілі яблука. Сорт, в такому випадку, не має жодного значення. Які є в садку, ті й підійдуть. Головне – не повинно бути серцевини та жодної кісточки. Підготовлені яблука нарізаємо та заливаємо водою.

Готуємо яблучне повидло
Готуємо яблучне повидло

Ставимо каструлю на середній вогонь та накриваємо кришкою. Води потрібно так мало, тому що яблука одразу почнуть давати свій сік. Варити потрібно близько однієї години, періодично перемішуючи.

Готову масу заливаємо в чашу блендера та перебиваємо. Додатково перетираємо суміш через сито. Ідеальну яблучну масу пересипаємо в каструлю, додаємо цукор та лимонну кислоту (за бажанням). Тепер потрібно пюре довести до кипіння та проварити на маленькому вогні. На цей процес піде приблизно 1-2 години. Важливо – пюре не повинно підгоріти, тому періодично перемішуємо.

Повидло має стати дуже густим, тільки тоді його можна розливати в підготовлені стерилізовані банки та закрити кришками.

Яблучне повидло на зиму
Яблучне повидло на зиму

Зберігати повидло потрібно в темному та прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.