Готую все літо замість борошняних десертів. Швидкий торт-морозиво без желатину: простіше простого

Малеча ніколи не відмовиться поласувати морозивом. А якщо воно домашнє, та ще й зроблене у вигляді торта, тут уже без добавки ніяк не обійтися.

Головне – взяти вершки 33% жирності, щоб десерт добре схопився і не втрачав форму.

Вам знадобиться:

  • 1 банка згущівки;
  • 0,5 кг жирних вершків;
  • 150 г печива;
  • 20 г вершкового масла;
  • 70 г білого шоколаду.
Збийте вершки зі згущівкою

Вершки поставте у морозилку, щоб трішки прихопилися. Вінчики з міксера відправте туди ж, щоб прохолонули. Після цього діставайте і починайте збивати. Далі долийте згущене молоко і знову вмикайте міксер. Все, морозиво готове. Відправте його в холодильник на 1 годину.

Печиво перетворіть на крихту в блендері

Тим часом беріться до печива, щоб зробити основу для нашого торта-морозива. Подрібніть його у блендері, додайте вершкове масло й ретельно перемішайте. Якщо вам видасться, що печиво надто крихке, можете додати трішки молока. Та краще використовувати саме в такому вигляді. Воно загусне в процесі завдяки маслу.

Крихту з печива розрівняйте й утрамбуйте

Роз’ємну форму без дна вистеліть харчовою плівкою з боків. Низ тарілки та плівку змастіть олією без запаху. Висипте крихту печива, утрамбуйте склянкою й поставте до морозилки на 30 хвилин.

Верх торта прикрасьте білим шоколадом

Морозиво дістаньте з холодильника, збийте міксером. Маса має збільшитися в розмірах. Залийте її у форму на печиво, розрівняйте верх і поставте в морозилку. Треба витримати кілька годин.

Дістаньте, акуратно зніміть форму й плівку. Білий шоколад складіть у поліетиленовий пакетик, розтопіть на водяній бані, зробіть надріз у куточку і вичавіть на тортик, малюючи смужки. Спочатку вздовж, а потім упоперек. Шоколад миттю застигне, тому можна відразу нарізати торт-морозиво й ласувати солодощами.

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?