Ніжний кабачковий паштет, який мій чоловік їсть ложками та випрошує 7 днів на тиждень: рецепт намазки на хліб

У сезон кабачків обов'язково приготуйте цей ніжний і апетитний паштет. Така намазка виходить неймовірно смачною і сподобається як дорослим, так і дітям.

Кабачки – універсальний овоч, з якого готують безліч страв. Кабачки смажать, роблять з них рулетики, маринують, закривають на зиму, смажать оладки. З цього овоча можна приготувати ще одну дуже смачну страву – паштет. Намазка з кабачка виходить дуже ніжною і має вершковий смак.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт (700 г);
  • плавлені сирки – 2 шт (140 г);
  • часник – 2 зубчика;
  • олія – 1 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви підійдуть різні кабачки, навіть не дуже молоді. Та все ж молодими кабачками намазка вийде смачнішою. Кабачки миємо, просушуємо і відрізаємо кінчики. Нарізаємо кабачки на невеликі кубики.

Ніжний кабачковий паштет, який мій чоловік їсть ложками

Пательню ставимо на середній вогонь і нагріваємо, вливаємо олію. Викладаємо на сковорідку кабачки і смажимо до повної готовності. Кабачки треба готувати під закритою кришкою і періодично помішувати. Вони випустять сік і будуть швидше тушкуватися, ніж смажитися. Процес в середньому займає хвилин 15. Коли кабачки будуть повністю м’які, солимо і перчимо їх. Після цього пательню виключаємо і додаємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо і відставляємо.

Ніжний кабачковий паштет, який мій чоловік їсть ложками

Підготуємо третій інгредієнт – плавлений сирок. Важливо взяти смачний і якісний сир з вершковим смаком, адже він дуже впливає на смак готової страви. Сирок ріщемо на кубики.

В чашу блендера пересипаємо кабачки, додаємо туди плавлений сир і збиваємо до однорідної консистенції. Збиту намазку ставимо в холодильник до повного охолодження, щоб вона добре загусла і стабілізувалася.

Ніжний кабачковий паштет, який мій чоловік їсть ложками

Страва готова! Паштет виходить дуже смачним, ніжним і має вершковий смак. Якщо ви хочете зробити цю страву більш корисною і низькокалорійною, замість плавленого сиру можна взяти кисломолочний сир і додати зелень за смаком. Тоді паштет буде більш легким, матиме дуже мало калорій і точно не зашкодить вашій фігурі.

Смачного!