Готую одразу 10 літрів і випиваємо за пару днів. Рецепт домашнього квасу, що рятує від спраги в літню спеку

В домашніх умовах приготувати справжній смачний квас взагалі не важко. Сьогодні існує багато різних рецептів, які будуть дивувати смаком та освіжати спекотним літом

Домашній квас бадьорить, дарує насичений смак та аромат. Для приготування напою використовуються прості та недорогі продукти. Ми запропонуємо декілька рецептів домашнього квасу, а ви обирайте на свій смак та насолоджуйтесь освіжаючим напоєм!

Простий рецепт домашнього квасу

Для звичайного квасу потрібні такі інгредієнти:

  • Вода – 2,5 літра;
  • Половинка чорного житнього хлібу- 350 грамів;
  • Цукор – 180 грамів;
  • Родзинки – 40 грамів.

Спосіб приготування ну дуже легкий. Чорний хліб потрібно нарізати на невеликі квадратики та відправити в духову шафу для підсушування.

Сухарики до квасу
Сухарики до квасу

В трилітрову банку викласти готові сухарі, додати цукор та немиті родзинки. Заповнити тару водою, але не по вінця, залишити трішки місця. На банку зверху викласти марлю та зав’язати, зверху накрити кришкою. Заготовку до квасу відправляємо в темне місце та не чіпаємо дві доби.

Потім готовий вже квас потрібно процідити, охолодити та насолоджуватись смаком!

Смачний домашній квас
Смачний домашній квас

Рецепт квасу з лимоном та імбиром

Для наступного рецепту потрібно обрати такі інгредієнти:

  • Вода – три літри;
  • свіжий корінь імбиру – 30 грамів;
  • лимон – 1 штука;
  • цукор – 1 склянка;
  • сухі дріжджі – 1 чайна ложка;
  • родзинки – 50 грамів.

Лимон розрізаємо на дві частини та видавлюємо в тару сік. Окремо з однієї половинки потрібно натерти цедру. Корінь імбиру миємо та натираємо на маленькій тертці. В каструлю наливаємо воду, цукор, сік, імбир та цедру. Все потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння.

Домашній квас
Домашній квас

Окремо в стакані з теплою водою розчиняємо дріжджі. В охолоджену заготовку до квасу додаємо дріжджі та все перемішуємо. Каструлю накриваємо марлею та залишаємо в теплому місці на 2 доби. Потім квас потрібно процідити, розлити в зручну тару та насипати трішки родзинок. В такому стані дати квасу настоятись ще 2 доби, і лише потім насолоджуватись смачним напоєм.

Обирайте свій варіант улюбленого домашнього квасу!

Популярне

Схожі статті

Червона помада та короткий топ: Катерина Осадча показала фото зі своєї юності та пригадала початок кар’єри

Катерина Осадча поділилась архівним фото з початку своєї кар'єри. Телеведуча показала, який вигляд вона мала у 2005 році, коли стартувала програма "Світське життя".

Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!

Більше рибу не смажу і не запікаю. Геніальний рецепт мойви: без олії по всій кухні і запаху на всю квартиру

Мойва пряного засолу виходить настільки смачною, що годі відмовитися від смаженої чи запеченої рибки. З відвареною картоплею та свіжою зеленню вечеря вийде ідеальною та незабутньою.