Найпростіший рецепт квашених огірків на зиму: без оцту, цукру та стерилізації. Смачніше, ніж кабачки чилі

Огірочки як з бочки не містять оцту й цукру. До того ж їх не потрібно стерилізувати. Виходять дуже смачними. Обов'язково слід зробити кілька баночок на пробу.

Кількість інгредієнтів дається на одну 2-літрову банку. Тож у залежності від їхньої наявності, пропорційно збільшуйте спеції.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг огірків;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 2 горошини духмяного перцю;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 парасолька кропу;
  • 1 лавровий листок.
Спеції, огірки й сіль залийте холодною водою

Банки ретельно вимийте і простерилізуйте. Після цього починайте заповнювати необхідними спеціями. На дно викладайте кріп, нарізаний слайсами часник. Листя хріну, вишні, смородини не потрібне. Але якщо полюбляєте їхній присмак, то можете додати – гірше точно не буде. А от горошини чорного й духмяного перцю й лаврушка знадобляться обов’язково.

Огірки вимочіть у холодній воді 3-4 години. Підріжте кінчики з обох боків, ретельно вимийте і щільно закладайте в банки. У кожну банку зверху насипте сіль. Якщо у вас літрові слоїки, то беріть 1 столову ложку. Якщо 3-літрові – то три.

Залийте огірки киплячим маринадом і закатайте

Залийте холодною водою по самі вінця й прикрийте капроновими кришками. Потрусіть кожну баночку, щоб сіль не осіла на дні, а рівномірно розподілилася. Кожен слоїк поставте в глибоку тарілку, бо розсіл може витікати. Залиште на 3 дні.

Розсіл стане мутним. Зливайте з банок у каструлю, а той, що в тарілках – вилийте. Додайте трішки холодної води та поставте каструлю на вогонь. Коли закипить, пінку зніміть шумівкою. Дайте йому прокипіти кілька хвилин і заливайте в огірки.

Після цього закатайте залізні кришки за допомогою ключа. Переверніть, загорніть ряднинкою. Коли охолоне, можна відправляти на зберігання до льоху чи комірчини.

Популярне

Схожі статті

Зіркові діти, які пішли стопами батьків: Матвієнко, Полякова, Яремчук успадкували славу та місце на сцені

Бути дитиною зіркових батьків — це як мати ключ до дверей, за якими відкривається світ слави та успіху. Проте отримати цей ключ — лише перший крок. Утриматися на вершині без таланту майже неможливо.

Правду кажуть – “Вік живи і вік навчайся”: я й не знала, що для пухкого тіста треба вичавити в окріп майонез

Мало хто знає, але пишні пиріжки можна приготувати без дріжджів, використовуючи зовсім неочікуваний інгредієнт — майонез. Виявляється, що він у поєднанні з окропом творить справжні кулінарні дива!

“Люблю, як вперше”: Тіна Кароль розповіла, про що мріяв її чоловік Євген Огір і яку традицію вона заборонила

Напевно всі знають прекрасну та водночас сумну історію кохання зіркової співачки, улюблениці мільйонів — Тіни Кароль. Як вона береже пам'ять про свого чоловіка, як здійснює його мрії, розповімо тут.