Монастирське тісто для пиріжків на воді: пишне як пух. Не всотує олію і піднімається за годину

Пухке та м'яке монастирське тісто стане ідеальним для приготування пиріжків або булочок. Підіймається всього за годину, а при смаженні не всотує олію

Монастирське тісто користується особливою популярністю серед господинь і господарів, які часто готують пиріжки або булочки. Така основа для випічки після приготування довго зберігає пишну та пухку структуру, а також повільно черствіє. Завдяки цьому готові пиріжки можуть довго стояти та не псуватись і смакувати так добре, ніби були щойно приготовані.

Редакція “Однієї хвилини” підготувала для вас простий рецепт пісного монастирського тіста.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Вода – 1,5 склянки;
  • Олія рослинна – ¼ склянки;
  • Цукор – дві чайні ложки;
  • Сіль – ¼ чайної ложки;
  • Дріжджі сухі – 8 грамів.

Спосіб приготування:

Починати приготування монастирського тіста потрібно з дріжджів. В окремій мисці потрібно розчинити необхідну кількість дріжджів у теплій воді та змішати їх із сіллю та цукром. Перемішуйте отриману суміш, поки вона не стане однорідною.

Розведіть у воді дріжджі
Розведіть у воді дріжджі

Далі просійте борошно через сито та додайте в миску з дріжджами, цукром і сіллю. Почніть перемішувати столовою ложкою, а потім замішуйте тісто руками.

Додайте у суміш борошно
Додайте у суміш борошно

У самому кінці потрібно додати невелику кількість рослинної олії. Продовжуйте місити тісто. Робіть це, поки воно не стане еластичним і не припинить липнути до ваших рук. Тоді його потрібно накрити рушником і залишити настоюватись на 40-50 хвилин.

Додайте до тіста олію
Додайте до тіста олію

Коли через цей час ви знімете з тіста рушник, воно потрібно добре підійнятись. Злегка його обімніть. Знову накрийте миску з тістом і залиште його настоюватись ще на 15-20 хвилин.

Вимісіть тісто для пиріжків
Вимісіть тісто для пиріжків
Готове монастирське тісто для пиріжків
Готове монастирське тісто для пиріжків

Коли монастирське тісто настоялось, можна починати готувати пиріжки. Оберіть та приготуйте улюблену начинку, розділіть кулю тіста на рівні шматки невеликого розміру, розкачайте їх та заповніть начинкою. Защепніть пиріжки, обсмажте на пательні, позбудьтесь від зайвої олії за допомогою паперового рушника та насолоджуйтесь неперевершеним смаком.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.