Найсмачніша борщова заправка на зиму. Завжди додаю в закрутку ще й капусту: закриваю мінімум по 20 баночок

Заправка для борщу значно економить господині час на приготування улюбленої української страви взимку. Ароматні овочі довго зберігають свій смак та свіжіть

Приготовлена зі свіжих овочів заправка до борщу – джерело вітамінів. Жодний магазинних аналогів не зможе зрівнятись ні смаком, ні ароматом.

Для заправки потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • Болгарський перець -1 кілограм;
  • Молодий буряк -1 кілограм;
  • Морква -1 кілограм;
  • Оцет – пів стакана;
  • Помідори-1 кілограм;
  • Сіль 3 столові ложки;
  • Соняшникова олія 1 стакан;
  • Цибуля-1 кілограм;
  • Цукор 6 столових ложок;
  • Часник – 5 голівок.
Найсмачніша борщова заправка на зиму
Найсмачніша борщова заправка на зиму

Готуємо смачну борщову заправку легко

Основні овочі беруться в рівних пропорціях, через те, що смак повинен бути насиченим і не перебивати один одного. Всі овочі потрібно гарно промити.

Перець розрізають пополам та виймають все насіння. Моркву, буряк та цибулю ретельно звільняють від шкірки. Часник чистити та відокремити на кусочки.

Буряк та моркву потрібно натерти на великій тертці. Ми рекомендуємо не використовувати блендер, а робити все за допомогою звичайної ручної тертки. Перець, цибулю та помідори потрібно нарізати мілкою соломкою.

Найсмачніша борщова заправка на зиму
Найсмачніша борщова заправка на зиму

Овочеву суміш складаємо в каструлю. Наливаємо туди пів склянки води та один стакан олії. Зверху на овочі висипаємо 3 столові ложки солі, 6 столових ложок цукру та пів склянки оцту. Ставимо каструлю на вогонь та починаємо тушкувати протягом 40 хвилин. Не забувайте помішувати масу, адже вона з легкістю може схопитися та пригоріти.

До заправки можна також додавати капусту, якщо родина любить смакувати наваристим борщем.

Найсмачніша борщова заправка на зиму
Найсмачніша борщова заправка на зиму

Після тушкування потрібно одразу розлити заправку по стерильним банкам. Рецепт розрахований на 12 банок по 500 мл. Рекомендуємо брати півлітрову тару, адже її одразу відкрив та використав. Тому що в холодильнику відкрита заправка може зберігатись не більше 5 діб.

Смакуємо взимку смачним борщем!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.