Так гречку мало хто готує, а дарма! Не набридає: чоловік продегустував і сказав, що смачніше гречки ще не їв

Гречку люблять готувати всі українці. Це універсальний продукт, з яким поєднується будь-який гарнір. А скільки існує страв з гречаної крупи… Сьогодні приготуємо ще один цікавий варіант

Гречана каша з капустою виходить ніжною, соковитою та має дещо незвичний смак. Але, приготувавши страву за цим рецептом один раз, будете лише так і готувати.

Для приготування смачної та поживної гречки для великої родини потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • Капуста – 400 грамів;
  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Сіль -1 чайна ложка;
  • Чорний перець – за смаком;
  • Олія – 3-5 столових ложок;
  • Гречка – 200 грамів;
  • Вода – 400 мл.;
  • Вершкове масло – 100 грамів.
Смачна гречка на вечерю
Смачна гречка на вечерю

Готуємо смачну гречку за новим рецептом

Беремо досить велику каструлю, виливаємо 2 стакани води (400 мл) та ставимо на вогонь. Потім додаємо сіль та вершкове масло.

Готова гречана каша
Готова гречана каша

Потім додаємо гречку (бажано брати не жарену, через те, що в ній більше поживних речовин) та починаємо варити до готовності. Слідкуйте за кількістю води, при необхідно – додайте окропу.

Капусту потрібно нашаткувати та трішки пом’яти руками. Тоді вона пустить сік і приготується набагато швидше. Моркву натираємо на грубій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками.

Всі овочі потрібно підсмажити на сковорідці, потім додати капусту та тушкувати до готовності. Під кінець  – додати до заправки сіль та перець за смаком.

Гречана каша з капустою
Гречана каша з капустою

Тепер найвідповідальніший момент. Приготовлену гречку змішуємо з овочами. Страву можна їсти в такому вигляді, але також можна додавати окремо приготовлену курячу грудку чи котлети зі свинини. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.