Зелена аджика на зиму: без варіння і стерилізації. Взимку відкриваю баночку і насолоджуюсь нереальною смакотою

Поки ще є час, приготуйте пікантну зелену аджику на зиму. Вона дуже яскрава та має свіжий смак, якого не вистачає на столі в період холодів.

Зелена аджика на зиму сподобається багатьом. Вона користується особливою популярністю у гурманів, які полюбляють взимку у якості закуски чогось свіжого та вітамінного.

Необхідні продукти:

  • зелень петрушки – 150 гр;
  • зелень кропу – 150 гр;
  • листя хрону – 240 гр;
  • зелень селери – 500 гр;
  • зелений стручковий перець – 300 гр;
  • часник – 80 гр;
  • сіль – 10 гр;
  • оцет – 5 мл.

Спосіб приготування:

Щоб зробити яскраву, свіжу та корисну зелену аджику на зиму, спочатку треба добре промити під водою всю зелень та висушити її на паперових рушниках.

Далі нарізаємо все – кріп разом зі стеблом, а петрушку, селеру і хрін – тільки листя. Гіркий перець очищаємо від плодоніжки та насіння, краще це робити в перчатках, щоб гострота не залишилась на пальцях, промиваємо. Очищаємо від лушпиння часник. Подрібнюємо разом з перцем – це можна робити будь-якими способами: ножем вручну, через м’ясорубку або блендер.

Зелена аджика на зиму: без варіння і стерилізації
Зелена аджика на зиму: без варіння і стерилізації

З’єднуємо зелень з перцем та часником, все солимо, робимо невелике заглиблення по центру та чекаємо 10 хвилин, щоб утворився сік. Після цього додаємо оцет і добре перемішуємо масу.

Відставляємо аджику в сторону на годину, щоб смаки добре об’єдналися. Далі розкладаємо по невеликих баночках, які мають бути чистими і сухими. Закриваємо все кришками і ставимо в холодильник.

Зелена аджика на зиму: без варіння і стерилізації
Зелена аджика на зиму: без варіння і стерилізації

Ця аджика надзвичайно смачна, має насичений і гоструватий смак. Якщо любите гостреньке – обов’язково спробуйте. Хрін, петрушка, кріп та селера надають аромату і вітамінів, а перець та часник відповідають за гостринку і пікантність. Така аджика на зиму стане ідеальним доповненням до багатьох страв, а її приготування вдома дає можливість насолодитися свіжим та натуральним смаком без додаткових консервантів.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.