Нічим не гірший за магазинний: як самостійно приготувати батончик “Баунті” за 15 хвилин. Мій улюблений рецепт

Магазинний "Баунті" хоча б раз куштував кожен з нас. Як приготувати нічим не гірший та навіть набагато корисніший і смачніший батончик самостійно, розказали досвідчені кулінари!

Смачне частування зі смаком кокоса швидко стало чи не найулюбленішим шоколадним батончиком більшої частини населення планети. Втім, приготувати таку цукерку можна вдома, і смакуватиме вона точно не гірше за легендарний оригінал. Ба більше, автори рецепта зазначають, що такий шоколадний батончик виходить набагато кориснішим, адже містить виключно натуральні компоненти.

Інгредієнти:

  • 140 грамів кокосової стружки;
  • 60 грамів сухого молока;
  • 90-100 мілілітрів молока;
  • Мед або сироп;
  • Ванілін – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно висипати в окрему миску кокосову стружку, сухе молоко та мед або сиром – на ваш власний смак. Далі додайте в отриману суміш необхідну кількість молока та добре все перемішайте. Вам може знадобитись більше або менше молока – все залежить від того, наскільки в’язкі інгредієнти, які ви використовуєте. Кокосова маса повинна вийти не сухою, але й не рідкою. Ідеально, якщо вже на цьому етапі ви можете сформувати батончик руками.

Консистенція отриманої кокосової маси
Консистенція отриманої кокосової маси

Візьміть велику форму, бажано квадратної або прямокутної форми. Викладіть у неї масу та розрівняйте. Викладайте начинку свого батончика такої висоти, яким ви хочете, аби була готова цукерка. Тепер відправте форму зі вмістом у морозильну камеру на 30-60 хвилин. Якщо у вас невеликі й тонкі батончики, то вистачить і 30 хвилин.

Кокосову масу у формі відправте до морозилки
Кокосову масу у формі відправте до морозилки

Коли кокосова маса постояла достатньо часу у морозильній камері, дістаньте її та розріжте на порційні шматочки. Тепер кожен батончик потрібно підрівняти – зробіть краї круглими, як і у справжньому “Баунті”. Коли батончики майже готові, знову приберіть їх на деякий час у морозильну камеру, адже на холодній масі шоколад застигне швидше.

Сформуйте з кокосової маси батончик
Сформуйте з кокосової маси батончик

Одразу ж приготуйте місце, куди будете викладати кокосові батончики після того, як покриєте їх шоколадом. Поки цукерки охолоджуються у морозильній камері, приготуйте глазур для них. Шоколад розтопіть у водяній бані, а якщо він виходить занадто густим, додайте 10-15 грамів кокосової олії. Кожен батончик покрийте шоколадом і залиште, поки вони не застигнуть. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Роман на стороні переріс у 28-річний ювілей: незвичайна історія кохання Ольги Сумської та Віталія Борисюка

Ольга Сумська зворушливо привітала чоловіка, Віталія Борисюка, з 28-річчям весілля. Про радісну подію акторка написала у своєму блозі в Instagram.

Барвистий розкішний салат із тунцем з шикарною заправкою: готую багато й завжди дивую ним всіх своїх гостей

Звичний овочевий салат може перетворитися на справжнє кулінарне дійство, коли до складу його заправки входять найсмачніші інгредієнти, а ароматний тунець додає йому розкішного смаку.

Чи то вона так добре збереглась, чи він не дуже виглядає: Святослав Вакарчук показав себе поряд з мамою

Лідер української рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вразив своїх шанувальників, опублікувавши фото своєї матері: майже 77-річна жінка має чудовий вигляд.