Домашній кефір, борошно і нічого зайвого: готуємо коржики за бабусиним рецептом. До всіх страв замість хліба

Що може бути смачнішим за бабусині домашні коржики? Пропонуємо запам'ятати цей простий рецепт, аби куштувати частування, яке точно нагадує кожному про дитинство

Чи не кожному в дитинстві бабуся готувала смачні коржики, які ставали чудовою заміною звичному хлібу. Таке частування ідеально смакувало до порції домашнього борщу з салом і часником, а у багатьох і до сьогодні смак коржиків асоціюється зі спокійними та безтурботними днями. Пропонуємо приготувати смачне частування за бабусиним рецептом. Варто буде лише раз випекти ці коржі, як ви назавжди забудете про хліб.

Ароматні та пишні коржики на домашньому кефірі за бабусиним рецептом
Ароматні та пишні коржики на домашньому кефірі за бабусиним рецептом

Інгредієнти:

  • 500 мілілітрів домашнього кефіру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • Одне куряче яйце;
  • 2 столові ложки олії;
  • 500 грамів борошна;
  • Сіль – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно в окремій мисці змішати кефір із содою, яку можете не гасити, адже її ви додаєте у кислий продукт, який і так це зробить. Далі додайте у цю ж суміш куряче яйце та рослинну олію. Добре все перемішайте та відставте на декілька хвилин у сторону. Тим часом просійте борошно та почніть порційно додавати у рідку суміш. Почніть вимішувати тісто, воно має бути м’яким. За потреби, можете додати трішки більше борошна, ніж вказано у рецепті.

Якщо тісто буде липнути до рук, трішки присипте його борошном і накрийте рушником. Залиште тісто настоюватись на 10 хвилин. Далі розкачайте тісто в один шар і наріжте його не невеликі шматочки або ж на декілька великих частин – як вам подобається більше. На сковорідку налийте достатню кількість олії та добре розігрійте, викладіть на неї коржики та смажте з обох боків до красивої золотої скоринки.

Як приготувати смачні та апетитні коржики, як робила бабуся у дитинстві
Як приготувати смачні та апетитні коржики, як робила бабуся у дитинстві

Після обсмаження коржики потрібно викласти на паперовий рушник, аби той увібрав усю зайву олію. Апетитні й ароматні коржики готові – можете подавати їх до столу!

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.