Назбирали на дачі цукіні й не знаєте, що приготувати? Підсмажте в яйці: зовсім інший смак, аніж з борошном

Усього 15 хвилин і на столі купа смачної закуски, яку можна сміливо вживати замість салату. Причому не звичні всім кабачки, запаніровані в борошні, а зовсім інша на смак страва.

Розглянемо два варіанти приготування кабачків і цукіні – без яйця і з ним.

Смаження без яйця і борошна

Брати можна будь-які кабачки і навіть цукіні. Вийде однаково смачно. Тож не треба довго мудрувати над овочами. Просто беріть й робіть!

Вам знадобиться:

  • 1 кабачок чи цукіні;
  • 2 дрібки солі;
  • олія.
Обирати можна кабачок чи цукіні

Цукіні вимийте, промокніть паперовим рушником. Якщо плід молодий, то шкірочку чистити не потрібно. Просто наріжте його тонкими кружальцями. Солити ці шматочки не треба, бо вони відразу пустять сік.

Тоді це буде не смаження, а варіння. Причому олія, змішуючись із кабачковим соком, буде стріляти навсібіч. Тож доведеться ще й усю кухню вимивати після вечері.

Наріжте овочі кружальцями

Пательню поставте на вогонь для розігрівання. Налийте зовсім трішки олії. Це синенькі всотують чимало жиру під час смаження. З кабачками чи цукіні ситуація кардинально інша.

Коли олія достатньо розігріється, розкладіть кружальця і підсмажте з обох боків до появи золотавої скоринки. Тарілку застеліть паперовим рушником і викладіть готові вироби. Допоки жир всотується в папір, посоліть шматочки. Коли гарячі, вони добре просолюються.

Смаження з яйцем

Тепер опануємо методику смаження кабачків та цукіні з яйцем. Трішечки борошна нам усе ж буде потрібно застосувати.

Вам знадобиться:

  • 1 кабачок чи цукіні;
  • 2 яйця;
  • 1 ст.лож. борошна;
  • 2 дрібки солі;
  • олія.
Смажте по 2 хвилини з кожного боку

У глибокій тарілці збийте яйце, присоливши. В окрему мисочку насипте борошно. Кружальця кабачків чи цукіні спочатку обвалюйте в борошні, а вже потім умочайте в яйце. Треба робити так, щоб шматочок занурився у яєчну масу з обох боків.

На сковорідку налийте олію і розігрійте її. Не кладіть кабачки на холодну пательню – вони пристануть. Надто гаряча призведе до появи хрусткої скоринки й сирого вмісту. Тому смажте на середньому вогні, допоки кружальця не зарум’яняться. Тримайте на пательні не довше 2 хвилин із кожного боку. Шматочки мають стати рум’яними.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.