Улітку готую десерт за 5 хвилин: найсмачніший шоколадний пудинг без желатину, крохмалю і випікання

Шоколадний пудинг готується настільки швидко, що креманки слід брати відразу, коли викладаєте на стіл необхідні продукти.

Для дітлахів цей чарівний смак є справжньою знахідкою. А шоколадний аромат змусить забути про всілякі інші солодощі.

Вам знадобиться:

  • 500 мл молока;
  • 60 г цукру;
  • 20 г борошна;
  • 20 г какао-порошку;
  • 1 жовток;
  • 80 г шоколаду;
  • 20 г вершкового масла.
Масу збийте до однорідності

У миску висипте сухі інгредієнти: цукор, борошно, какао-порошок. Змішайте вінчиком. Долийте трішки молока і додайте жовток з курячого яйця. Допоки будете перемішувати масу, решту молока поставте на плиту. Якщо не любите яйця, можете проігнорувати жовток, але з ним смак буде кращим.

Коли молоко підігріється настільки, що піде пар, вилийте збиту суміш у каструлю. Продовжуйте збивати вінчиком, тримаючи каструлю на середньому вогні. Коли почне гуснути, вогонь знизьте до максимуму. Перемішуйте, допоки не побачите пухирці.

Розлийте по креманках у гарячому виді

Після цього проваріть ще пів хвилини й додайте вершкове масло та шоколад. Продовжуйте перемішувати, допоки нові продукти не розчиняться повністю. Молочний шоколад використовувати небажано, оскільки з чорним колір вийде більш насиченим.

Знявши з вогню, відразу розлийте пудинг по креманках. Він дуже швидко застигає, тому не баріться. Зверху можете прикрасити горіховою крихтою. Якщо потрібен більш корисний варіант, то налийте у креманки по половині пудингу, додайте шматочки фруктів і залийте решту шоколадної маси.

Коли пудинг прохолоне, поставте креманки в холодильник. За 20 хвилин можете діставати й частувати малечу шоколадними ласощами. Шоколадний пудинг виходить дуже ніжний на смак.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.