Ананаси залишаються за бортом: опанувала рецепт консервування кабачків з аличею. Набагато смачніше і корисніше

Екзотичних фруктів узимку не накупишся. На цей випадок відкриваю баночку законсервованих кабачків з аличею. На смак зовсім як ананаси – не відрізнити.

Кабачки, нарізані кубиками, всі сприймають за ананаси. А я і не думаю відкривати правду – нехай думають, що їдять заморські плоди, а не овоч із грядки.

Вам знадобиться:

  • 3 кабачки;
  • 900 г аличі;
  • 1,5 л води;
  • 1 кг цукру;
  • 3 гвоздики;
  • 3 листочки м’яти.
У кабачків обчистьте шкірочку

Кабачок має нейтральний смак, а алича володіє кислинкою. У підсумку виходить ідеальне співвідношення смаку. Запах ананасу будете відчувати ще на етапі приготування сиропу. До вищеперелічених спецій, за бажанням, можете додати ще й цедру лимона.

Три 3-літрові банки для закатування простерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Кабачки обчистьте від шкірочки, аличу вимийте. На дно кожної банки викладайте по третині плодів аличі.

Кожну банку на третину заповніть аличею

Кабачки наріжте кружальцями чи половинками кружалець. Закладіть зверху аличі та залийте крутим окропом по самі вінця. Накрийте і дайте настоятися 15 хвилин.

Тим часом приступайте до приготування цукрового сиропу. Цукор змішайте з водою і доведіть до кипіння. Після цього проваріть ще 5 хвилин і вимкніть вогонь. Воду, якою заливали кабачки з аличею, злийте в раковину, а в банки додайте спеції – гвоздику й м’яту. Якщо м’ята у вас не сушена, а свіжа, краще візьміть по 2 листочки.

Зверху покладіть кабачки

Залийте банки киплячим сиропом, відразу ж закатуйте кришками й перевертайте. Після цього слоїки слід тепленько укутати, щоб холонули дуже повільно. Зберігати консервацію можна хоч у підвалі, хоч у коморі. Банки не зірвуться. Ніколи не кажіть знайомим, що в середині. Нехай відкусять шматочок кабачка і спробують визначитися, що це таке. Зазвичай, усі переконані, що ананас.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.