Японський ресторан залишився без клієнтів: навчилася готувати роли “Філадельфія” вдома і пригощаю усіх гостей

Улюблені роли "Філадельфія" можна запросто приготувати в домашніх умовах. Навіть якщо ви недосвідчений кулінар, страва з лососем й рисом у вас вийде ідеально.

Такими ролами можна почастувати гостей чи коханого під час романтичної вечері. Або ж гордо виставити на стіл під час родинної урочистості. Отже, запасіться необхідним набором продуктів на 4 порції.

Вам знадобиться:

  • 2 листи нори;
  • 200 г солоного лосося;
  • 200 г сиру “Філадельфія”;
  • 150 г огірка;
  • 1 скл. круглого рису;
  • 250 мл води.
  • Для заливки:
  • 3 ч.лож. рисового оцту;
  • 0,5 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі.
  • Для подачі:
  • 5 г кунжуту;
  • 10 мл соєвого соусу.
Рис викладіть поверх нори

Сир “Філадельфія”, в принципі, можна замінити будь-яким іншим м’яким, наприклад, вершковим, а замість огірків додати авокадо. Лосось може бути не слабо соленим, а навіть сирим. Та краще не відходити за рамки рецепта, щоб не вийшла зовсім інша страва.

Переверніть рисом донизу

Зверніть увагу, що рис обов’язково має бути круглим. Для суші його спочатку слід промити зі зміною води 5 разів до повністю прозорої. Допоки миєте, перетирайте крупинки між пальцями. Залийте крупу водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зберігайте пропорцію рису до рідини: 1:1,25.

Викладіть сир й огірки

Коли закипить, вогонь зробіть слабеньким. Варіть рис 15 хвилин, не відкриваючи кришку і не перемішуючи крупинки. Для заправки ретельно змішайте рисовий оцет з сіллю та цукром.

Огірочки наріжте тонкими слайсами. Якщо овоч із ніжною шкірочкою, можете її залишити. Якщо вона груба, краще почистити перед нарізанням. Коли знімете рис з плити, нехай настоїться протягом 10 хвилин під закритою кришкою.

Загорніть рол в шматочки червоної риби

Після цього рис змішайте з заправкою, розмішуючи дерев’яною лопаткою. Він має прохолонути, щоб можна було робити роли. Лист нори розріжте навпіл. Циновку, якою будете згортати суші, обгорніть харчовою плівкою або просто постеліть зверху чистий поліетиленовий пакет. Руки змочіть водою.

На шорсткий бік нори викладіть тонкий шар рису. За допомогою циновки, переверніть заготовку, щоб рис опинився знизу. На середину листка викладіть сир й огірок. Акуратно загорніть рол. Тоненькі шматочки лосося викладіть на циновку перед заготовкою. Загорніть рол, щоб його повністю вкривав шар червоної риби.

Ніж змочіть у воді й обережно наріжте довгу трубочку на 6 чи 8 частин. Зверху посипте кунжутом і подавайте до святкового столу разом із соєвим соусом. Проблеми можуть виникнути тільки з якістю риби. Бажано самотужки її засолити, а перед нарізанням трішки підморозити. Тоді шматочки вийдуть якомога тоншими.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".