Спеціально купую недоспілі зелені помідори для маринування на зиму. Готую кожен рік, улітають першими

Цей вірменський рецепт підійде тим, хто любить гостру продукцію. Зелені помідори у такому вигляді виходять дуже смачними. А часник і гострий перець додають пікантності.

Зелені помідори зазвичай коштують дешевше, ніж червоні. І з них можна зробити дуже ароматну закуску на зиму. Домашні смакуватимуть такою закруткою з величезним апетитом.

Вам знадобиться:

  • 400 г зелених помідорів;
  • 1 гіркий стручковий перець;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 50 г петрушки;
  • 200 мл води;
  • 1 ст.лож. оцту;
  • 1 ч.лож. солі.
Обирайте зелені помідори середнього розміру

Зелені помідори обирайте не надто великі. Вони мають з легкістю входити у слоїк. Якщо не любите петрушку, можете замінити її кінзою чи базиліком. Вийде не гірше. Зелень промийте під краном і подрібніть ножем. Часникові зубці обчистьте і теж подрібніть.

Перчину можете позбавити від насіння, але в такому разі страва вийде не настільки гострою. М’якоту перцю дрібно поріжте. Петрушку з’єднайте з часником і гострим перцем, ретельно перемішавши.

Розріжте зелені помідори хрест-навхрест і нафаршируйте гірким перцем

Помідори вимийте і надріжте хрестоподібно. Не перестарайтеся, щоб плоди не розвалилися. Начиніть надрізи гострою сумішшю. Якщо ложкою орудувати незручно, надіньте на руки рукавички й закладіть перцеву суміш пальцями.

Перекладіть фаршировані томати в чистий слоїк і зготуйте розсіл із води, солі й оцту. Суміш доведіть до кипіння й залийте в банку по самі вінця. Закрийте кришкою і поставте в каструлю з водою, в якій на дні простелена серветка з тканини. Простерилізуйте 10 хвилин. Після цього закрутіть кришкою, накрийте рушником і тримайте так, допоки не прохолоне.

Кількість інгредієнтів вказана на 1-літрову банку. Ви можете збільшити пропорції відповідно до наявної тари. Такі гострі помідорчики смакують узимку як до м’ясних, так і до рибних страв.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.