Заготовила в моркву влітку і економлю час на приготування супів взимку. Роблю одразу банок 20, мені вистачає

Господині піклуються про свою родину, намагаються приготувати на зиму якомога більше консервації. Маринована морква дозволить економити час на приготування їжі

Саме в серпні роблять консервацію, яка буде дарувати користь, смак та вітаміни протягом наступного року. Мариновану моркву використовують для приготування супів, салатів, подають як окремий гарнір. Фасувати овочі бажано в невеликі півлітрові баночки.

Для приготування моркви в банках потрібно всього три інгредієнти:

  • морква – 1 кілограм;
  • оцет – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 столова ложка.

Універсальна морква до зимового столу

Спочатку моркву потрібно вимити та почистити від шкірки. Беремо тертку для корейської моркви та натираємо весь кілограм. Готову масу потрібно посолити та ретельно перемішати. Додати до моркви столову ложку оцту та знову перемішати. Морква має пустити сік, але він буде потрібен при консервації.

Морква на зиму
Морква на зиму

Банки обов’язково потрібно простерилізувати, щоб вони не зірвались під час зберігання. Для цього промийте їх в гарячій воді разом із содою. Мити потрібно не тільки в середині, але і ззовні. Кришки для закрутки потрібно прокип’ятити 10 хвилин.

Тепер можна наповнювати тару підготовленою морквою. Потім накладаємо кришки, але не закручуємо.

Морква на зиму
Морква на зиму

А тепер головний секрет. Банки потрібно розмістити в високу каструлю, попередньо застеливши дно тканиною. Тара не повинна торкатись одна одної. Тепер в каструлю додаємо воду та ставимо на середній вогонь. Як вода закипить – засікаємо 40 хвилин. Саме стільки часу потрібно на повноцінну стерилізацію майбутньої маринованої моркви.

І ось тепер можна спокійно закатувати банки кришками та відправляти на відстоювання. Після того, як банки охолонуть – можна переміщати моркву в погріб чи холодильник для зберігання.

Морква на зиму
Морква на зиму

Насолоджуйтесь смачною морквою цілу зиму – балуйте рідних такою смакотою!

Популярне

Схожі статті

Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!

Більше рибу не смажу і не запікаю. Геніальний рецепт мойви: без олії по всій кухні і запаху на всю квартиру

Мойва пряного засолу виходить настільки смачною, що годі відмовитися від смаженої чи запеченої рибки. З відвареною картоплею та свіжою зеленню вечеря вийде ідеальною та незабутньою.

Сором’язливі Танчинець та Позитив врешті показали коханих: дівчата взялися постити спільні фото наввипередки

Деякі знаменитості навідріз відмовляються говорити про особисте життя, ще більше підсилюючи увагу до своєї особистості. Та щойно Танчинець із Позитивом зняли табу, посипалися купи фоточок.