Квашену капусту на зиму роблю лише так: виходить хрумка і соковита. Найправильніший рецепт, як квасити капусту

Хрумку квашену капусту в банках на зиму зробити нескладно, а виходить дуже смачно. Відкрити таку баночку взимку та насолодитися пікантним смаком - що може бути краще?

Квашена капуста на зиму в розсолі готується дуже просто. Її приготування не займе багато часу, а на виході вийде справжнє джерело вітамінів. До того ж це дуже смачно і пасує як закуска до багатьох страв.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 900 гр;
  • морква – 80 гр;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 0,5 ст.л;
  • перець духмяний – 10 шт;
  • вода – 400 мл.

Спосіб приготування:

Підготуйте інгредієнти. Капусту беріть білокачанну стиглу. Для квашення зазвичай беруть зимові сорти капусти, вона не стане м’якою при правильному дотриманні технології засолювання. Сіль беріть крупнокристалічну, не йодовану.

Для розсолу візьміть кип’ячену воду, насипте сіль, цукор і перемішайте до повного розчинення. Капусту наріжте тоненько, складіть її у глибоку миску. Моркву натріть на великій тертці, додайте до капусти. Перемішайте лопаткою, щоб морква розподілилася рівномірно по всьому об’єму капусти.

Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита
Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита

У чисту літрову банку перекладіть капусту, десь на третині об’єму додайте духмяний перець і продовжуйте, потім знову покладіть перець і так далі. Не трамбуйте занадто щільно, треба, щоб у банці залишалося повітря. Залийте наповнену банку розсолом, поставте її в миску чи тарілку та залиште при кімнатній температурі, прикривши кришкою, але не закручуючи її.

Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита
Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита

Час від часу треба протикати капусту дерев’яною шпажкою, щоб виходило повітря, яке утворюється при бродінні, а розсіл, який виливається, потрібно знову наливати в банку.

Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита
Квашена капуста в банках на зиму: хрумка і соковита

Приблизно через 5 дні, коли газ перестане виділятися, це означає, що бродіння припинилося. Долийте розсіл до верху, щільно закрийте кришкою і приберіть квашену капусту в холодне місце на зберігання.

Строк придатності квашеної капусти в банці залежить від температури. В холодильнику за умови герметичної тари продукт буде придатним до 8 місяців.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.