Бабуся навчила так закривати мочені груші на зиму: найпростіший рецепт. Виходять дуже смачні і ароматні

Груші цьогоріч вродили нівроку на відміну від абрикос. Тож доведеться консервувати саме їх. Пропоную скористатися рецептом мочених фруктів – виходить незвично й дуже смачно.

Мочені груші стануть чудовим десертом, адже варення чи джему багато не з’їси через їх надмірну солодкість. А цими фруктами можна ласувати досхочу та ще й для випічки їх використовувати.

Вам знадобиться:

  • 10 кг груш;
  • 10 л води;
  • 10 ст.лож. сироватки;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 1 ст.лож. гірчичного порошку;
  • 25 г листочків смородини;
  • 15 г кориці.

Для кислого розчину:

  • 1 л води;
  • 1 г лимонної кислоти.
Розкладіть груші по банках

На приготування груш виділіть 2 години. Ще 55 днів доведеться зачекати, допоки фрукти можна буде вживати. Обирайте для роботи лише стиглі, тверді й цілі плоди. Помийте фрукти й викладіть на рушник, щоб волога всоталася в тканину.

Приготуйте кислий розчин, додавши до води лимонну кислоту. Занурюйте груші по черзі в нього й витримуйте 5-7 хвилин. Таким чином удасться зберегти природний колір фруктів.

Залийте груші суслом

У підготовлені слоїки розкладайте груші, пересипаючи смородиновим листям і додаючи паличку кориці. Якщо корицю не любите, можете проігнорувати цей пункт. До самого верху не насипайте. Достатньо буде закласти плоди по плечика.

Тепер беріться до сусла, змішавши воду з сироваткою і розчинивши у ній сіль. Додайте гірчицю й перемішайте. Залийте груші так, щоб вони були покриті рідиною повністю. Зав’яжіть горлечка банок шматочком марлі.

За півтора тижня закрийте кришками

Залиште банки на півтора тижня у теплому місці. Але зважте, що в приміщенні не повинно бути більш ніж 22 градуси. Цей час виділяється на бродіння. Після цього закрийте кришками й спустіть у підвал. Нехай настоюються ще 45 днів. Лише після цього можна діставати й куштувати.

Груші не втратять смакових якостей протягом зими. Та навряд чи її переживуть – домашні поласують ними ще задовго до лютого.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.