Нереальна смакота на зиму з кабачків. Роблю багато: незаморочливий рецепт кабачкового лечо без стерилізації

Від цього рецепта потечуть слинки навіть у тих, хто не вважає себе фанатом зимових заготівель. Хутчіше запасайтесь необхідними продуктами та беріться до приготування

Літо майже закінчилось, а це означає, що любителям консервації потрібно спішити робити заготівлі на зиму. Приготуйте один із найсмачніших соусів, що підходить практично до будь-якої другої страви – лечо з кабачків. Обирайте найкращі овочі для своєї заготівлі та насолоджуйтесь яскравим та насиченим смаком усю осінь. Якщо заготувати більше, то і на зиму вистачить. Все залежатиме від вашого апетиту та бажання. Берімося до справи!

Рецепт лечо з кабачків на зиму без стерилізації
Рецепт лечо з кабачків на зиму без стерилізації

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кілограми;
  • Болгарський перець червоний – 1,5 кілограма;
  • Помідори – 3 кілограми;
  • Часник – 200 грамів;
  • Перець гострий – 1 штука;
  • Рослинна олія – 200 мілілітрів;
  • Цукор – 200 грамів;
  • Сіль кухонна – 50 грамів;
  • Оцет 9% – 100 грамів.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вимити всі овочі та підготувати їх до очищення. У помідорів видаліть плодоніжки і розріжте їх на кілька частин для подальшого подрібнення в м’ясорубці. У двох видів перцю виріжте плодоніжки та очистьте їх від насіння, попередньо розділивши на дві половинки. Стручки гострого перцю можете нарізати, не очищаючи від насіння. Кабачки поріжте кільцями або напівкільцями (залежно від розміру).

Поставте на плиту каструлю і влийте в неї олію, додайте перекручені томати, гострий перець і дайте суміші закипіти. Далі потрібно зменшити вогонь і томити страву 10 хвилин. Потім додайте у страву болгарський перець і кабачки, знову дайте готовій суміші закипіти та тушкуйте вже 20 хвилин. У цей момент покладіть у суміш часник, цукор і сіль. Оцет поки не вливайте, його потрібно буде додати за 5 хвилин до готовності. Через вказаний час зніміть пробу на сіль і готовність овочів – якщо вони добре проварилися, то можете сміливо наповнювати заздалегідь підготовлені банки.

Як швидко та просто приготувати смачне лечо
Як швидко та просто приготувати смачне лечо

Після наповнення кожної банки відразу ж закручуйте її кришкою, перевертайте верх дном та ставте на рушник. Не забувайте загорнути консервацію у ковдру та залишити її так на добу. Після того, як минуло приблизно 24 години, забирайте всю консервацію в темне та прохолодне місце на тривале зберігання.

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.