Рецепт консервації “Виручайка” на зиму: готую без оцту та стерилізації, а зберігаю у кімнатній температурі

З цієї консервації без перебільшення можна приготувати неймовірно велику кількість страв. Пропонуємо ознайомитись із рецептом зимової заготівлі, яка точно вас виручить в екстреній ситуації

Цю консервацію можна з легкістю назвати вірним помічником кожної господині та кожного господаря. Заготівля ідеально підійде, як доповнення до гарніру або основа для першої страви. Ба більше, ви можете подати таку консервацію до столу, як закуску. Хай там як, але в кожному будинку взимку повинна зберігатись така закрутка.

Як швидко та просто приготувати зимову консервацію з помідорів і болгарського перцю
Як швидко та просто приготувати зимову консервацію з помідорів і болгарського перцю

Інгредієнти:

  • Кілограм помідорів;
  • 500 грамів моркви;
  • 500 грамів очищеного перцю;
  • Половинка гострого перцю;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1,5 столової ложки цукру;
  • 30 мілілітрів олії;
  • 2 лаврових листки;
  • 3-4 горошини запашного перцю.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити помідори та перемолоти їх за допомогою блендера або м’ясорубки. Далі слід перелити отриману масу у велику каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Висипте до томатів цукор, сіль і добре все перемішайте. Додайте до загальної маси олії та лавровий лист, не забудьте про запашний перець горошком. Знову все добре перемішайте та чекайте, поки маса закипить.

Далі в каструлю додайте моркву, яку попередньо натерли на тертці, та нарізаний соломкою болгарський перець. Також акуратно наріжте гострий перець і додайте до загальної маси. Добре все перемішайте та продовжуйте готувати на помірному вогні близько пів години.

Коли маса ще гаряча, приберіть звідти лавровий лист і одразу розкладіть по чистих банках. Обов’язково розкладайте масу, поки вона ще дуже гаряча. Наповнюйте банки під самий верх, скільки вміщується, аби не було вільного простору. Закрутіть кришками та переверніть догори дном. Закутайте у ковдру та залиште на добу або дві, щоб закрутки охолонули.

Простий рецепт консервації на зиму з томатів і перцю, яка стане основою для багатьох страв
Простий рецепт консервації на зиму з томатів і перцю, яка стане основою для багатьох страв

Автори рецепта зазначають, що такий варіант консервації є неймовірно простим у приготуванні та абсолютно універсальним. Ви можете використовувати таку закрутку для приготування основних страв, супів чи борщу, подавати до макаронів або іншого гарніру. Крім того, особливістю такої страви є те, що її можна зберігати у кімнатній температурі.

Популярне

Схожі статті

Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!

Більше рибу не смажу і не запікаю. Геніальний рецепт мойви: без олії по всій кухні і запаху на всю квартиру

Мойва пряного засолу виходить настільки смачною, що годі відмовитися від смаженої чи запеченої рибки. З відвареною картоплею та свіжою зеленню вечеря вийде ідеальною та незабутньою.

Сором’язливі Танчинець та Позитив врешті показали коханих: дівчата взялися постити спільні фото наввипередки

Деякі знаменитості навідріз відмовляються говорити про особисте життя, ще більше підсилюючи увагу до своєї особистості. Та щойно Танчинець із Позитивом зняли табу, посипалися купи фоточок.