Таке тісто піднімається за годину і не всотує олію. Фірмовий рецепт моєї бабусі: роблю з нього пиріжки як пух

Приготування тіста – делікатна справа. Один не вірний рух і страва буде не смачна. Цей рецепт навчить готувати таке тісто, що обов'язково підніметься та стане пухким

Тісто, яке не потребує додаткового борошна, страждань над дріжджами, хвилювань. Готове всього за 1 годину – пиріжки з нього виходять дуже хрусткі та повітряні.

Для приготування повітряного тіста потрібні наступні інгредієнти:

  • Вода – 350 мл.;
  • Сіль –  чайна ложка;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Борошно – 650 грамів (250 грамів потрібно буде на опару);
  • Сирі дріжджі – 30 грамів;
  • Соняшникова олія – 50 мл.

Легке тісто на пиріжки

У велику миску потрібно налити теплу воду та дати сирі дріжджі. Також туди висипаємо сіль, цукор. Потім додаємо борошно, 1 стакан, і трішки перемішуємо. Опару потрібну відставити на 15 хвилин і тепле місце, накрити рушником. Через відведений час дріжджі активуються і можна продовжувати готувати тісто.

До опари потрібно додати олію та залишки борошна. Замішувати потрібно не швидко, щоб тісто залишалось пухким. Готове тісто має не липнути до рук. Але не додавайте більше борошна, ніж в рецепті. Тоді можна забити масу, і вона не буде далі підійматись. Перекладаємо тісто в мішечок та відправляємо на 1 годину в холодильник.

Легке тісто на пиріжки
Легке тісто на пиріжки

Поки є час, можна зайнятись начинкою для пиріжків, для чого нам потрібно:

  • Куряча печінка – 600 грамів;
  • Лавровий лист – 2 штуки;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Сіль – 1 чайна ложка.

Печінку варимо разом зі спеціями. Достатньо буде після закипання 10 хвилин. Потім вона має трішки настоятись в бульйоні, щоб отримати максимальний смак. Печінку перекручують на м’ясорубці. Цибулю потрібно нарізати шматочками та обжарити на сковорідці до золотистого кольору. Туди ж додаємо бульйон з печінки та саму печінку. Тушкуємо 5 хвилин і відставляємо.

Тісто в холодильнику уже готове і має збільшитись у два-три рази. Масу розділяємо на 2 частини й формуємо на 18 колобків. Руками розминаємо тісто в коржик та додаємо начинку. Формуємо пиріжки на власний смак – трикутником чи овалом, це не важливо.

Готові пиріжки потрібно обсмажити в олії на середньому вогні. Олії має бути досить багато, тому беріть каструлю або глибоку пательню.

Легке тісто на пиріжки
Легке тісто на пиріжки

З таким тістом пиріжки виходять повітряні, ніжні й дуже смачні.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.