Збираю у себе подруг за чаєм тільки з цими булочками. Не рецепт, а золото: повітряні ватрушки з ягодами

Простий рецепт смачних ватрушок до чаю ідеально підійде для тих, хто хоче пригостити рідних або гостей ніжною випічкою, але витрачати багато часу на приготування не може

Ароматні та дуже м’які булочки стануть ідеальним частуванням до ранкового горнятка кави або вечірньої чашки чаю з друзями та рідними. Неймовірно ніжний смак цієї випічки ідеально поєднується з кислою начинкою. Такий тандем точно не залишить байдужим навіть тих, хто не вважає себе любителем солодкого або випічки. Отже, готуймо необхідні продукти та берімося до приготування!

Інгредієнти

На тісто:

  • 220 мілілітрів молока;
  • 7 грамів сухих дріжджів;
  • 80 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • ⅓ чайної ложки солі;
  • 2 курячих яйця;
  • Цедра апельсина;
  • 90 грамів вершкового масла;
  • 450 грамів борошна.

Для заварного крему:

  • Чотири жовтки;
  • 40 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • 300 мілілітрів молока.

Спосіб приготування:

Для початку в окрему миску вилийте молоко та додайте до нього сухі дріжджі. Не забудьте додати столову ложку цукру. Потім все добре перемішайте за допомогою вінчика або блендера. Далі просійте та додайте в основну масу декілька столових ложок борошна. Знову все добре перемішайте. У результаті у вас має вийти заготівля для тіста, консистенція якої нагадує рідку сметану. Опару накрийте рушником і залиште на 15 хвилин.

Почніть готувати тісто для ватрушок з ягодами
Почніть готувати тісто для ватрушок з ягодами

В іншій мисці змішайте два курячих яйця, звичайний та ванільний цукор, сіль. Отриману масу добре перемішайте до однорідності. Повернімося до опари. До неї вилийте яєчну масу, щойно приготовану. Крім того, у тісто для ватрушок потрібно додати цедру одного апельсина. Почніть замішувати тісто руками або за допомогою блендера на середній швидкості.

Після того, як ви добре змішали опару та яєчну масу, почніть поступово додавати просіяне борошно. Продовжуйте місити тісто близько 5 хвилин. У результаті воно має вийти дуже ніжним і липнути до рук. Далі частинами введіть у тісто вершкове масло. У вас вийде ідеальне тісто, з яким буде легко працювати. Навіть якщо воно буде все ще трішки липнути, нічого страшного в цьому немає. Готове тісто залиште на 1 годину.

Готове тісто для ватрушок з ягодами
Готове тісто для ватрушок з ягодами

Тим часом приготуйте заварний крем. Жовтки змішайте з ванільним і звичайним цукром, кукурудзяним крохмалем, перемішайте до однорідності та влийте туди ж молоко. Перемішайте все добре та поставте на помірний вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, поки він не стане густим.

Почніть готувати заварний крем
Почніть готувати заварний крем
Готовий заварний крем
Готовий заварний крем

Перелийте готовий заварний крем у миску та накрийте харчовою плівкою. Залиште на столі до повного охолодження. Тісто обімніть та перекладіть на робочу поверхню. Розділіть тісто на 12 однакових за розміром і вагою шматочків. Сформуйте з кожного шматка кульку. Викладіть його на деко, на якому будете випікати булочки, та накрийте пакетом чи рушником і залиште на 15 хвилин.

Тепер кожен шматочок тіста притисніть зверху стаканом, аби утворити заглиблення. Дно стакана обов’язково спершу присипте борошном, аби воно не прилипло до тіста. Заповніть ватрушки начинкою – заварним кремом і ягодами. За бажання, можете посипати штрейзельною крихтою.

Заповніть ватрушки начинкою
Заповніть ватрушки начинкою

Випікайте страву 25 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.