Цю таємницю мені розкрила бабуся: як приготувати неймовірно хрусткі солоні огірки. Простий рецепт

Кожен, хто готує консервацію на зиму, бажає знайти ідеальний рецепт хрустких солоних огірків. Усього одна хитрість зробить вашу зимову заготівлю неймовірно апетитною

Приготувати хрусткі й апетитні огірки на зиму – просто. Для цього не потрібно використовувати незвичайні інгредієнти, які важко знайти у продажу. Насправді секрет хрусткості зимової консервації полягає у достатній кількості листя хрону. Чим більше ви покладете зелені у кожну банку з огірками, тим кращими вийдуть огірки. Цим секретом користувались ще наші бабусі. Отже, берімося до приготування!

Інгредієнти:

  • Огірки;
  • Листя хрону;
  • Кріп, часник;
  • Чорний перець горошком;
  • Лавровий лист;
  • Гострий перець;
  • Сіль, цукор, гірчиця в зернах, оцет.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати огірки. Залийте овочі холодною водою та залиште на декілька годин. Так з огірків вийде вся гіркота. Потім обріжте їм хвостики та помийте. Банки попередньо стерилізувати не потрібно, вони просто повинні бути дуже чистими. У дно кожної банку покладіть листок хрону, декілька парасольок кропу, лавровий лист, чорний перець горошком, декілька зубчиків часнику.

У кожну банку покладіть зелень і часник
У кожну банку покладіть зелень і часник

Потім щільно розкладіть у банки огірки.

Викладіть у скляні банки огірки
Викладіть у скляні банки огірки

Перед тим, як заливати огірки маринадом, двічі залийте їх окропом – кожний раз витримуйте по 10-15 хвилин. Це потрібно для того, аби не стерилізувати банки. Далі у кожну банку з огірками додайте 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру, 1 чайну ложку гірчиці у зернах, 4 столові ложки оцту. На самий верх можете викласти ще листя хрону – так смак огірків буде насиченішим, а овочі вийдуть хрусткими. У кожну банку розлийте окріп та закрутіть кришками – звичайними або такими, для закриття яких потрібен ключ.

Залийте огірки окропом
Залийте огірки окропом
Закрутіть кришками
Закрутіть кришками

Переверніть банки догори дном і закутайте у ковдру. Після повного охолодження залиште при кімнатній температурі або занесіть у погреб.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.