Подруга показала, як готувати цукерки “Корівку” удома. Тепер роблю солодощі тільки так: всього 4 інгредієнти

Напевно, немає людини, яка б із задоволенням не смакувала цукерками "Корівка". М'який ірис просто тане в роті. Між тим такі солодощі можна легко приготувати вдома, щоб не купувати.

Достатньо чотирьох інгредієнтів, щоб отримати незабутній смак, набагато кращий, аніж у магазинних аналогах.

Вам знадобиться:

  • 150 г згущеного молока;
  • 150 мл молока;
  • 75 г вершкового масла;
  • 400 г цукру.
Зваріть карамель

У сотейнику перетворіть цукор на карамель. Всипте 100 г цукру і поставте на слабенький вогонь. Перемішувати не треба, просто струсіть каструлю кілька разів у процесі карамелізації. Якщо хочете отримати цукерки світлого кольору, можете цей пункт плану ігнорувати.

Коли цукор розплавиться й набуде карамельного відтінку, додайте в сотейник решту цукру і влийте молоко. Краще, що воно було теплим, бо в іншому разі карамель може загустіти. Нічого страшного у цьому немає. Під час подальшого нагріву вона знову розплавиться, але краще буде з теплим молоком.

Дайте застигнути в холодильнику

Після цього додайте масло і згущівку. Продовжуйте варити молочну суміш на слабкому вогні близько пів години. Постійно перемішуйте масу, але дуже обережно, бо можна обпектися. Силіконову лопатку замініть на дерев’яну, щоб не розплавилася під дією високої температури.

Щойно побачите, що суміш загустіла, потемніла й уварилася, значить, напівфабрикат готовий. Тепер збийте карамель міксером, щоб вона загустіла ще сильніше. Доведеться це робити близько 5 хвилин.

Наріжте на порції

Вистеліть форму харчовою плівкою, вилийте в неї цукеркову масу. Коли прохолоне, поставте до холодильника. Після цього наріжте ножем на кубики завбільшки з цукерку. Все! Можна ласувати саморобною “Корівкою”.

Якщо дістанете карамель з холодильника й побачите, що вона недостатньо густа, залиште форму на столі. За добу цукерки обов’язково застигнуть.

Популярне

Схожі статті

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Мої ліниві пиріжки розлітаються за секунду, а готую їх ще менше: рецепт, яким свого часу підкорила чоловіка

Якщо у вас завжди мало часу на приготування страв, то потрібно спробувати зробити такі ліниві пиріжки. Готуються вони на сковороді за лічені хвилини, а у вас з'явиться хвилинка на себе.

Беру шматочок ковбасного сиру і морквину: салат “Сонячний настрій” за 3 хвилини. Навіть нарізати не треба

Салат "Сонячний настрій" готується дуже просто й швидко. Інгредієнти натираються на тертушці, тож їх не потрібно кришити ножем. Кількість продуктів указано на 1 порцію, тож збільшуйте за потреби.