Японські суші “по-українськи”: швидкий рецепт незвичайної закуски на святковий стіл. Крутяться за 5 хвилин

Усі ми точно знаємо, як виглядають класичні японські суші або роли, які ми звикли куштувати у ресторанах східної кухні. Тепер пропонуємо приготувати український варіант цієї страви

Якщо раптом у вас заплановане застілля, на якому ви дуже хочете здивувати своїх гостей цікавими стравами та закусками, спробуйте приготувати японські суші в українській інтерпретації. Така страва точно стане хітом серед ваших рідних і друзів, а всі, хто куштував такі роли, і сам захоче навчитись готувати закуску. Отже, хутчіше берімося до справи!

Інгредієнти:

  • Два буряки;
  • Дві моркви;
  • Три картоплини;
  • Три курячих жовтки;
  • 200 грамів філе солоного оселедця;
  • Дві цибулі;
  • 150 грамів майонезу;
  • 30 мілілітрів оцту 9%;
  • Сіль та спеції на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно замаринувати цибулю та залишити її настоюватись. Маринувати овоч потрібно вже нарізаним у розчині з двох столових ложок оцту, чайної ложки солі та половини склянки окропу. Залиште готову суміш на пів години. Тим часом філе оселедця, в якому вже немає кісточок, наріжте довгими смужками.

Наріжте оселедець довгими смужками
Наріжте оселедець довгими смужками

Далі потрібно відварити яйця та розділити їх на жовток і білок. Жовток перетріть із майонезом до однорідної суміші, а білки наріжте смужками. Далі потрібно нарізати такими ж смужками варену моркву. Те ж саме зробіть із буряком, який також попередньо відварили.

Наріжте овочі для суші
Наріжте овочі для суші
Наріжте овочі для суші
Наріжте овочі для суші

Тепер потрібно відварити основу для наших суші. Картоплю приготуйте, зробіть із неї густе пюре та для кольору й смаку додайте зовсім невелику кількість бурякового соку. Коли готове пюре охололо, розкладіть його на спеціальному килимку для закручування ролів.

Приготуйте пюре для суші
Приготуйте пюре для суші

Тепер почніть збирати закуску. Відступіть декілька сантиметрів від краю та на пюре викладіть моркву, буряк, білок, цибулю, оселедець. Зверху покладіть соус із жовтка з майонезом і трішки кропу або іншої улюбленої зелені. Скрутіть рол за допомогою килимка.

Викладіть овочі на картопляне пюре
Викладіть овочі на картопляне пюре
Загорніть суші за допомогою килимка
Загорніть суші за допомогою килимка

Тепер залишилось лише нарізати суші та куштувати отриману закуску. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.