Лише цукор та сливи – готую смачний джем за маминим рецептом. Одразу закриваю 10 банок і вистачає на всю зиму

Сливовий джем смакує з різною випічкою, та надає їй неповторного смаку. Спосіб приготування досить простий та не потребує багато часу та вмінь

В сезон домашніх фруктів та овочів господині роблять різні заготовки на зиму. Завдяки секретним складовим наступного рецепта, джем зі спілих слив стане ароматним та пряним. Сливи містять пектин, то для їх загущення зовсім не потрібно використовувати додаткові продукти. Фрукти самі уварюються, а густота джему повністю залежить від часу варіння.

Для  приготування сливового джему на зиму потрібно підготувати:

  • Сливи – 1 кілограм;
  • Цукор – 700 грамів;
  • Мелений лавровий лист – за смаком;
  • Чорний перець мелений – за смаком.

 

Солодкий та ароматний сливовий джем
Солодкий та ароматний сливовий джем

Солодкий та ароматний сливовий джем

Перед приготування сливи потрібно ретельно вимити та прибрати листя і хвостик. Фрукт розрізаємо навпіл та виймаємо кісточку. Обирайте стиглі, м’які сливи, вони дадуть більше соку для майбутнього консервації.

Сливи
Сливи

Потрібно помістити фрукти в чашу блендера та перетворити їх на пюре. Масу насипаємо в каструлю та ставимо на вогонь. Як тільки суміш закипить – додайте половину підготовленого цукру. Після 5 хвилин варіння – висипте залишок цукру та продовжуйте варити. Також потрібно додати приправи та ретельно перемішайте джем. Продовжуйте варити ще 15 хвилин. Термін можна і збільшувати, якщо хочете дуже густу консистенцію. Головне, регулярно помішуйте, щоб суміш не пригоріла.

Банки, в яких плануєте зберігати джем попередньо простерилізуйте. Варення потрібно розлити в тару та закрити кришками. Джем на добу залишають при кімнатній температурі, а потім уже переміщають в прохолодне місце.

Солодкий та ароматний сливовий джем
Солодкий та ароматний сливовий джем

З вказаної кількості слив має вийти орієнтовно 700 мл. густого джему. Зручніше закривати варення в півлітрові банки, адже тоді використовувати та зберігати в холодильнику буде набагато легше.

Популярне

Схожі статті

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін насправді не пара: як виглядають реальні кохані

Вікторія Булітко та Євген Сморигін показали своїх других половинок. Дізнайтеся, як насправді виглядають кохані найкрасивішої пари "Дизель Шоу".

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.