Маринований аґрус на зиму замість оливок: закриваю одразу багато кілограмів і додаю в салати та подаю до м’яса

Така проста у приготуванні закуска ідеально замінить оливки у будь-якому салаті. Крім того, таку заготівлю сміливо можна подавати до м'яса – її неперевершений смак не залишить вас байдужими

Маринований аґрус – універсальна річ на кухні кожної господині й господаря. Така проста заготівля стане у пригоді, якщо вам хочеться незвичайного салату, смачного м’яса. Крім того, маринованим аґрусом можна навіть прикрашати гарніри та вишукані страви. Словом, за словами авторів рецепта, хоча б декілька баночок із цією ягодою повинні стояти у кожному підвалі.

Як приготувати смачну заготівлю з аґрусу на зиму – легкий і дуже швидкий рецепт
Як приготувати смачну заготівлю з аґрусу на зиму – легкий і дуже швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • Аґрус;
  • Півтора літра води;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • Пів чайної ложки лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

Найважливіше та водночас найскладніше у цьому рецепті – позбутись сухоцвітів та хвостиків на кожній ягоді. Для цього автори рецепта рекомендують використовувати манікюрні ножиці. Коли сміття на аґрусі більше немає, добре промийте їх під проточною водою та залиште у друшляку, щоб стікала вода. Тим часом почніть готувати маринад.

Поставте на вогонь воду. Коли вона закипить, додайте туди сіль, цукор і лимонну кислоту. Прокип’ятити маринад потрібно близько декількох хвилин. За бажання, можете додати ще й чорний перець горошком і лавровий лист. Втім, це необов’язково.

Поки маринад готується, викладіть ягоди у заздалегідь простерилізовані банки з кришками. Засипте аґрус так, аби вміст банки щільно прилягав одне до одного. Потім дуже гарячим маринадом залийте вміст кожної банки та накрийте все кришками. Поставте у каструлю з гарячою водою та стерилізуйте 10 хвилин, якщо використовуєте місткість на пів літра.

Як швидко та просто приготувати маринований аґрус на зиму
Як швидко та просто приготувати маринований аґрус на зиму

Щільно закрутіть кришки, переверніть банки з ягодами та залиште у ковдрі на добу. Коли консервація охолоне, перемістіть її у прохолодне місце.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.