Домашнє морозиво з огірків? Це найсмачніше, що я куштувала. Готую для родини і насолоджуємось в літню спеку

Звичайні смаки морозива вже приїлись? Тоді спробуйте створити щось незвичне. Морозиво з м'яти та огірків це вже новий рівень, що підносить звичні смаки до небес

Підкорити серця близьких незвичним морозивом досить просто. Не потрібно боятись експериментувати зі смаками та відкривати щось нове. Морозиво з огірка та м’яти обов’язково полонить серця та стане улюбленим літнім десертом.

Для приготування потрібні наступні складові:

  • Огірок  – 500 грамів;
  • Мед – 200 мл.;
  • Вершки 33% – 200 мл.;
  • Йогурт грецький без домішок – 200 мл.;
  • М’ята – 2 столові ложки;
  • Сіль – 2 грами;
  • Сік лимона – 1 столова ложка.
Смачне домашнє морозиво з огірка
Смачне домашнє морозиво з огірка

Незвичне домашнє морозиво з огірком

Спочатку потрібно взяти глибоку каструлю та вилити всі вершки. Туди ж висипати нарізану мілко м’яту і довести суміш до кипіння.

М'ята до морозива
М’ята до морозива

Потім потрібно додати йогурт та мед і продовжити варити на маленькому вогні. Мед має розчинитись повністю. Тоді каструлю знімають з вогню та охолоджують.

Огірки потрібно очистити від шкірки та дістати насіння, якщо воно є. Потім овоч потрібно нарізати не досить великими кусочками і викласти в чашу блендера. Огірок перебивають до стану пюре.

Огірки до морозива
Огірки до морозива

До маси додайте вершкову суміш, лимонний сік та сіль. Все знову ретельно перебийте. Готова маса має стати однорідною, тому її потрібно додатково протерти через сито. Процедуру можна провести повторно, щоб суміш дійсно стала ніжною. Майбутнє морозиво відправте в холодильник на пів години. А потім всю масу перемістіть в морозивницю і готуйте за інструкцією.

Приготовлене морозиво потрібно викласти в підготовлений контейнер та в морозилку на 2 години, а зберігати його можна протягом 30 днів.

Морозиво з огірка
Морозиво з огірка

Подавати морозиво можна в порційних піалках, або ж в вафельному ріжку. Також прикрашають тертим шоколадом чи горішками. Смакуйте незвичним морозивом з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?