Абрикосове блаженство. М’який пиріг на кефірі, який готується за 3 хвилини + час на випікання в духовці

Цей смачний ароматний пиріг готується без духовки. Використовувати блендер теж не потрібно. Пиріг чудово смажиться на пательні. Головне – вчасно перевернути, щоб скоринка не підгоріла.

Абрикосовий пиріг порадує шанувальників домашньої випічки пишністю, м’якістю й ароматом. Якщо абрикосів у вас немає, можете замінити твердими сливами.

Вам знадобиться:

  • 150 мл кефіру;
  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 100 мл олії;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0,25 лимона;
  • 10 г розпушувача;
  • 400 г абрикосів;
  • 1 дрібка ваніліну.
Абрикоси викладіть на пательню розрізом догори

Продукти дістаньте з холодильника завчасно, щоб вони набули кімнатної температури. Абрикоси розріжте ножем навпіл і витягніть кісточки. Дно й стінки пательні змастіть вершковим маслом. Викладіть половинки фруктів на сковорідку розрізом догори.

Яйця підсоліть, додайте цукор і влийте олію. Беріть рафіновану без будь-якого запаху. Додайте ванільний цукор і цедру лимона. Влийте кефір. Перемішайте вінчиком. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і додайте в тісто.

Переверніть пиріг і відправте на пательню разом із пергаментом

Ще раз змішайте й однорідну масу вилийте поверх абрикосів. Поставте на слабкий вогонь, накрийте кришкою і випікайте 20 хвилин. Конденсат, що утворюватиметься на кришці час від часу, протирайте серветкою.

Коли краї пирога підсмажаться, прикладіть аркуш пергаменту й пласку тарілку. Переверніть пательню, щоб випічка опинилася на тарілці. Потім разом із пергаментом поверніть на сковорідку, накрийте і смажте ще 20 хвилин під закритою кришкою.

Коли пиріг буде повністю готовим, прикладіть до пательні тарілку й переверніть. Тепер можна розрізати й ласувати м’якою і пишною випічкою, запиваючи молоком, компотом чи чаєм.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".