facebook

Це мій хіт на святковий стіл. Курка в банці: все складаю і в духовку, замість незручного рукава. 10 хв роботи

Якщо раніше не готували курку в банці, обов'язково спробуйте цей рецепт. Куряче м'ясо готується у власному соку без крапельки жиру чи води. Виходить дійсно натуральний смак.

Шматочки курки за таким рецептом дуже ніжні на смак, просто тануть у роті. Аромат з вашої кухні рознесеться по всьому будинку, тож можете відразу очікувати на гостей з-поміж сусідів.

Вам знадобиться:

  • 1 курка до 2 кг;
  • 3 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 скл. зеленого горошку;
  • 150 г грибів;
  • 0,25 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,5 ч.лож. зіри;
  • 1 ч.лож. коріандру;
  • 3 лаврових листки;
  • 3 зубці часнику;
  • сіль.
Складайте інгредієнти шарами в 3-літрову банку

Тушку курки наріжте на порційні шматочки. Якщо немає цілої птиці, можете скористатися філе, стегенцями чи гомілками. Овочі помийте, обчистьте і наріжте кубиками чи кружальцями. За бажанням, можете готувати виключно м’ясо з цибулею і часником, але з овочами буде раціональніше – отримаєте повноцінну вечерю.

У глибокій мисці перемішайте шматочки курки зі шматочками картоплі, моркви, цибулі, грибів. Додайте спеції з рецепта й сіль. Перелік прянощів можете розширювати залежно від власних уподобань. Дайте постояти 10 хвилин, щоб продукти замаринувалися.

Банку поставте в холодну духовку

Візьміть 3-літрову банку. Переконайтеся, що слоїк не надтріснутий і не сколотий, щоб не наробити лиха. Тільки після цього беріть його в роботу. Починайте викладати шарами: м’ясо, картоплю, моркву, гриби, часник, томати, лавровий лист. Отак поступово й заповнюйте тару.

Коли банка заповниться по вінця, перетягніть горлечко фольгою і закріпіть її гумкою для квітів. Духовку не розігрівайте. Холодний бутель має стояти в холодній духовій шафі. В іншому разі від різкої зміни температур він просто лопне.

Страва виходить ніжною й ароматною

Виставте температуру 180 градусів і час – 90 хвилин. І можете зайнятися іншими справами. А духовка все зробить сама. За півтори години дістанете курку, смачніше якої ви в житті не куштували.

Популярне

Схожі статті

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.

Тиха розкіш в українському стилі чи шик під стать Роксолани: сестри Сумські не мають нічого спільного

Відомі українські актриси, рідні сестри та просто красуні, Ольга та Наталія Сумські, попри спорідненість зовсім не схожі між собою. Одна асоціюється з шиком Роксолани, інша – з тихою розкішшю.

“Ку-ку”: Тендітна вагітна дружина Остапчука показала лайфхак з резинкою, щоб не купувати штани для вагітних

Дружина Володимира Остапчука Катя Полтавська знаходиться на 7-му місяці вагітності і весь її одяг вже на неї малий. Та дівчина не поспішає купувати одяг для вагітних.

Слава Дьомін розповів, чому Ксенія Мішина відмовила йому у серйозних стосунках: “Фінансова складова”

Телеведучий Слава Дьомін не приховує той факт, що хотів мати стосунки з акторкою Ксенією Мішиною. Жінка хоч і приймала залицяння шоумена, та у серйозних стосунках йому відмовила.

Без мами: молодшій доньці покійної Анастасії Заворотнюк виповнилось 6 років – як виглядає Міла Заворотнюк

Сім'я акторки Анастасії Заворотнюк приховувала від публіки її молодшу доньку протягом 6 років. Та на днях старша дочка Заворотнюк Анна вперше показала 6-річну Мілу.