В гостях спробувала домашній крекер і не змогла піти без рецепту. Усього 4 інгредієнти, а як смачно!

Домашній крекер приготувати дуже просто. При цьому якихось особливих інгредієнтів шукати не потрібно. Все, що треба, знайдеться практично в кожному холодильнику.

Звісно, на зовнішній вигляд печиво буде виглядати не зовсім як магазинний крекер. Зате на смак значно перевищить свій фабричний аналог – буде складатися з кількох шарів і хрумтіти.

Вам знадобиться:

  • 120 г борошна;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 яєчний жовток;
  • сіль.
Розкачаййте тісто і по контурах тарілки виріжте коло

Виділіть годинку свого дорогоцінного часу й спечіть таке печиво. Домашнім припаде до вподоби обов’язково. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно встигло трішки розм’якнути. Сир має бути твердим чи напівтвердим.

Натріть сир на тертушці з середніми отворами. Змішайте його з вершковим маслом. Додайте жовток. Трішки підсоліть, якщо сир недостатньо солоний. Перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Розріжте на 8 частин і зробіть дірочки

Борошно просійте і половину змішайте з сирною масою. Спочатку робіть це лопаткою, потім підключайте руки. Вимішуйте тісто, додаючи потроху решту борошна. Можливо, використаєте не всю порцію, вказану в рецепті. Або знадобиться ще трішки додати, щоб тісто стало однорідним і не прилипало до рук.

Скатайте велику кулю, загорніть у харчову плівку й поставте у холодильник на пів години. Масло має затвердіти, щоб із масою було легше працювати. Коли дістанете, розділіть всю порцію тіста на дві частини.

Випікайте крекери на пергаменті

Першу покладіть між двох аркушів пергаменту і розкочуйте качалкою завтовшки 2-3 мм. Прикладіть тарілку і за її розмірами виріжте коло. Розділіть його ножем на 8 сегментів. Якщо є ніж для розрізання піци, то дуже зручно користатися саме ним.

Щоб наші крекери нагадували шматочки сиру, виріжте кружальця різного розміру. Беріть, що знайдете вдома: кондитерську насадку, кришечку від пляшки, пластикову трубочку тощо. Все, що вирізали, не викидайте. Зробіть кульку, розкачайте і теж зробіть печиво.

Крекери смакують з молоком чи компотом

З другим шматком тіста вчиніть таким же чином. Акуратно перекладіть заготовки крекерів на деко, яке попередньо застеліть папером для випічки. Можете прикрасити печиво кунжутом, солодкою паприкою, кмином, будь-яким насінням.

Випікайте у духовці, розігрівши її до 180 градусів близько 15 хвилин, увімкнувши режим верх-низ. Коли дістанете крекери з духової шафи, відразу не знімайте з пергаменту. Дочекайтеся, поки трішки охолонуть.

Популярне

Схожі статті

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.