Готую лінивий штрудель з лаваша з пряними яблуками – рідні уплітають за обидві щоки, не встигаю подавати

Штрудель вважають дуже важкою стравою, яка вимагає не аби яких знань та умінь. Але маючи під руками цей рецепт, можна здивувати гостей та запропонувати їм вишуканий десерт

Лінивий штрудель з лаваша не дарма отримав таку назву. Адже на його приготування витрачається мінімум зусиль. На все про все потрібно не більше пів години.

Для приготування страви вам знадобиться:

  • тонкий лаваш – 2 штуки;
  • яблука середні – 5 штук;
  • волоські горіхи – 60 грамів;
  • родзинки – 50 грамів;
  • цукор – 6 столових ложок;
  • яйця – 1 штука;
  • лимонний сік – 3 столові ложки;
  • вершкове масло – 50 грамів;
  • кориця – щіпка.
Смачний штрудель за 30 хвилин
Смачний штрудель за 30 хвилин

Смачний штрудель за 30 хвилин

Підготовку починаємо саме з начинки. Яблука ретельно вимиваємо та чистимо від насіння і шкірки. Потім фрукти необхідно нарізати досить тоненькими скибочками. Виклали яблуко на тарілку та трішки скропили лимонним соком. Фрукти мають швидко змінити свій колір. Окремо горіхи потрібно подрібнити за допомогою блендера. Родзинки залити теплою водою та 15 хвилин.

Вершкове масло потрібно розтопити на сковорідці та додати цукор. Маса має стати золотистою, лише тоді можна додати наші яблука. Зверху висипати трішки кориці та продовжити тушкування. На це потрібно витрати не більше 20 хвилин.

Поки яблука готуються, підготуємо тісто. Для цього в окремій таці потрібно збити куряче яйце.

Листи лаваша розкласти на столі та натерти яйцем з одного боку. Потім висипати горіхи та родзинки. Лише потім можна викладати яблучну начинку. При формуванні штруделя потрібно обов’язково залишити по краях 5 см вільного місця.

Формування штруделя з лаваша
Формування штруделя з лаваша

З лаваша формуємо конвертик, загортаючи спочатку горизонтальні краї, а потім уже вертикальні. В кінці скручуємо його в трубочку.

Штрудель з лаваша
Штрудель з лаваша

На деко потрібно постелити пергаментний папір, та змастити його олією. Потім викласти на нього підготовлені два штруделі. Зверху, за допомогою кісточки, змащуємо залишками яйця.

Смачний штрудель за 30 хвилин
Смачний штрудель за 30 хвилин

Випікати десерт потрібно в духовій шафі при температурі не більше 180 градусів. Перед подачею штрудель має трішки охолонути. Смакуйте з задоволенням.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.